Конспирация на парите: как да привлечете и задържите финанси

2656
Конспирация на парите: как да привлечете и задържите финанси
Снимка: Pexels

Напоследък е модерно да се казва, че парите са енергия, която може да се контролира. Ето 10 съвета как да направите това, за да привлечете и задържите парите при себе си. 

1. Разберете каква е личната ви връзка с парите

Ние създаваме съдбата си чрез начина си на мислене, емоциите и действията си. Искрено вярваме в това. Но не вярваме, че някой е предопределен да бъде милионер. Това го казват хора, които не искат да действат и да променят нищо в живота си. За тях е по-лесно да се примирят, включително с липсата на пари, и да прехвърлят отговорността на съдбата. По принцип човек по правило има толкова пари, колкото е готов да има. Затова се запитайте честно: готови ли сте за богатство? Това, между другото, не е толкова прост въпрос. За да намерите отговора, трябва да разберете какви нагласи контролират отношенията ви с парите.

Още: На кои зодии НИКОГА не трябва да давате пари назаем ?

Първо, опитайте се вътрешно да се свържете с емоциите, които парите предизвикват у вас - когато ги получавате и харчите. Радост, вълнение? Притеснение, страх от загуба, недоверие, срам, неудобство, отвращение? Искате ли да се отървете от тях възможно най-бързо? Ако преобладават отрицателните емоции, тогава защо? Как вашите родители са се справяли с финансите? Какво и как са ви разказвали за парите като дете? Готови ли сте да промените тези убеждения?

2. Научете се да уважавате парите и научете на това децата си

Отношенията ни с парите се формират много рано, между една и тригодишна възраст, по време на т.нар. анален етап от развитието на личността, когато се научаваме да използваме гърнето. Но тъй като детето под двегодишна възраст възприема всички чувства на майката като лични, то попива отношението към парите и други аспекти на живота от нея още в утробата. Детето започва да разбира стойността на парите на шест или седемгодишна възраст.

Най-добрият начин за възпитаване на милионер у детето е личният пример. Дори и да нямате милиони в сметката си, започнете да живеете, като следвате принципите на милионерите. Какво имам предвид? На първо място, постоянно работете върху себе си, със страховете си (особено със страха да не допуснете грешки и да бъдете победени). Плюс това - отворено и позитивно отношение към живота, ситуациите, хората; упорита работа, любопитство и желание да го задоволявате; ясно разбиране на целите; способност да поемате рискове за нови резултати. И, разбира се, умението да се борави с пари: да се натрупват, инвестират, увеличават.

Още: Как да подарите пари правилно?

3. Повишаване на енергийните нива

Човек има седем основни енергийни центъра - чакри. Всички тези центрове са взаимосвързани и всеки от тях влияе на паричните потоци. Например първата чакра - за жените и мъжете - отговаря за чувството за сигурност и безопасност, за правото на живот. Смята се също така, че чрез първата, коренната чакра, при нас идва енергията на нашето семейство, предимно от последните седем поколения - ако, разбира се, позволим на тази енергия да дойде при нас. И тези, които например се страхуват от криза и, като цяло, от загуба на пари, най-вероятно нямат достатъчно енергия в тази конкретна чакра.

Количеството пари на една жена до голяма степен зависи от състоянието на сексуалната ѝ чакра (областта под пъпа). За нас вторият център е даващият, а за мъжете е вземащият. Това колко енергия насочваме към мъжа влияе на неговия успех, включително финансов. (Вярно е, че ако мъжът в подсъзнанието си няма родителско разрешение да бъде силен и успешен, тогава той не е в състояние да приема енергия от жената).

Силата на манипура (трета чакра, ниво слънчев сплит) също е много важна. Това е нашият център на волята. Колкото по-силна е тя, толкова повече шансове има енергията да бъде структурирана и материализирана в пари. Манипура отговаря и за взаимоотношенията ни със света, за баланса "вземам и давам", който също е свързан със способността да задържаме пари. За да повишите нивото на енергията си, ви съветвам да се занимавате с дихателни и телесни практики (йога - особено кундалини, пилатес, тантрическа, чакра дишане, медитация). Но първата стъпка е да се научите да се наслаждавате на живота и да слушате душата си, като правите това, което наистина обичате.

Още: Ето коя е най-богатата държава в света

4. Споделяйте повече

Щедростта привлича нови пари във вашата орбита. Не забравяйте, че парите са енергията на действието. Течаща енергия. Има една поговорка: под легнал камък вода не тече. Заменете една дума. Оказва се, че: парите не текат под лъжлив камък. Това е вярно. Докато човек живее, той трябва да е активен. Парите са енергията на размяната. Ако искате да имате повече от тях, започнете да давате повече. Не толкова в количествено отношение, колкото в качествено. Като цяло отношенията с парите в много отношения приличат на отношенията с мъжете. Много по-лесно е да задържите парите, без да се вкопчвате в тях, като се освободите от страха да ги загубите веднъж завинаги. И не ги смятайте за единствената цел и смисъл на живота. Те също така харесват парите, когато се освобождават лесно. Но ако ги давате назаем, давайте само сумата, с която сте готови да се разделите завинаги. Или пък - толкова, колкото бихте могли да дарите за благотворителност.

5. Защита на личните граници и освобождаване от чувството за вина (включително за богатство)

Личните граници започват да се формират у човека още от тригодишна възраст. Това е етерно поле, което се заражда в областта на пъпната връв, в областта на третата чакра. Там, където някога сме били свързани с майка си, са разположени най-голям брой нервни окончания. Отделяйки се от майката, етерното поле на детето започва да расте и трябва да излезе извън рамките на физическото тяло.

Още: Четири старомодни съвета за спестяване на пари, които работят и днес

Ако родителите ви уважават и приемат вашите желания и нужди, това укрепва личните ви граници и ще ви помогне да запазите финансите си в бъдеще. Ако родителят потиска и лишава от независимост, тогава в зряла възраст човекът остава инфантилен, със слабо етерно поле. Такива хора постоянно се съмняват в себе си, изключително чувствителни са към критиката и чуждото мнение, страхуват се да поемат рискове и често не са в състояние да запазят това, което им принадлежи. Освен това те са склонни да изпитват необосновано чувство за вина - включително и за желанието да бъдат богати. Но чувството за вина има много пластове. Тук работи нещо като тази мисловна верига: Искам пари - действам - получавам много пари - моите роднини имат по-малко пари - нямам право да съм по-богат - но всъщност имам пари и се чувствам виновен - искам да дам дълг за това, че съм по-щастлив от тях. Това е т.нар. лоялност към предците, която може да направи лоша услуга в отношенията с парите. От друга страна, чувството за вина и другите негативни нагласи изпълняват важна функция: чрез тях вие сякаш сте по-близо до предците си - разбирате ги и можете да "споделите" техния товар.

Вашата задача: научете се да проследявате такива нагласи и започнете съзнателно да променяте начина си на мислене, а след това и навиците си. Позволете на роднините си да се зарадват на вашия успех. Още по-добре е изобщо да не мислите и да не вземате решения вместо тях. Преди всичко вие сте отговорни за себе си, за своята съдба. Но имайте предвид, че създаването на нови умствени навици и реакции е дълъг процес. Като допълнително обучение той изисква от три месеца до две години, в зависимост от това колко дълбоко седят разрушителните нагласи в човека и колко лесно е готов да се раздели с тях. Ако искате да станете по-богати, по-успешни, пораснете. Отделете се - физически и най-вече психологически - от родителите си. Позволете си да започнете да правите неща, които те може да не подкрепят. Дори ако родителите вече не са живи.

6. Прекарайте нощта с пари

Има един доказан, макар и доста необичаен начин да подобрите отношенията си с парите: спете с тях. В буквалния смисъл на думата. Вземете много банкноти, за предпочитане в различни валути, сложете ги на чаршафа и си легнете. За предпочитане без дрехи. Може би веднага ще научите много за истинската си връзка с парите. Обърнете внимание на емоциите, които ще преобладават: скованост, отвращение или може би сексуална възбуда. На сутринта се опитайте да си спомните и анализирате съня, който сте имали тази нощ. В съня - нашето несъзнавано, нашите отговори. Обърнете внимание на това къде ще бъдат парите на сутринта: в краката ви, под корема, зад гърба, под главата. Всичко тук не е случайно. В Аюрведа например се смята, че страховете на предците се натрупват под коленете. И ако сутринта сметките се трупат около коленете ви, това означава, че трябва да работите над родовите си страхове от големите пари. А за целта ще трябва да изучите историята на предците си.

Още: Навици, заради които често пъти оставате без пари

7. Разберете мечтите, желанията и целите си

Парите обичат посоката - ако не знаете в какво ще ги инвестирате, едва ли ще привлечете тази енергия в живота си. За да задържите парите, трябва да се научите да разбирате ясно истинските си желания и постепенно да се стремите да ги реализирате. Постепенно е ключовата дума. Проблемът на много съвременни хора е, че след като все още не са достигнали финансовото ниво, съответстващо на желанията им, подобно на децата, те искат да получат своето още днес. Те вземат заеми, сякаш получават пари от Вселената. А Вселената винаги се стреми към равновесие и затова може би ще отнеме още нещо на човека - например самочувствието и в бъдеще или здравето.

8. Разширете зоната си на комфорт

Има една проста практика, която е наистина полезна. Всеки от нас знае колко пари е получавал месечно през последните шест месеца. Ако например месечната сума е до 10 000 лева, тогава правим стъпки по 1 000 лева  и започваме да казваме на глас: "Аз съм достоен за месечен доход от 1 000 лева, аз съм достоен за месечен доход от 2 000 лева, аз съм достоен..." И така продължавайте, докато не се изгубите. Не трябва да има паузи между фразите. Всичко се казва достатъчно бързо. С това упражнение не само диагностицирате (предимно на ниво телесни усещания) сумата, която сте в състояние да привлечете и задържите днес, но и разширявате зоната си на комфорт.

Ако доходът ви е от над 10 000 лева то съответно правим стъпки от 2 000 лева и т.н. Препоръчваме ви да правите тази практика всеки ден сутрин в продължение на поне един месец. И също така, постоянно вдигайте летвата в живота си, което ще ви помогне не само да поддържате, но и да увеличите паричния си поток. По-добре е да правите това постепенно, като всеки път разширявате зоната си на комфорт (отсядате в хотел от по-висока категория, купувате по-скъпи дрехи, летите с по-комфортен клас услуги и т.н.) с 20-30%. Известният предприемач и бизнес треньор, автор на бестселъра "Богат татко, беден татко" Робърт Кийосаки съветва напълно да изхвърлите от речника си фразата "Не мога да си го позволя", като я замените с "Как мога да си го позволя?".

9. Разберете колко струвате

Веднъж на всеки шест месеца трябва да преразгледате стойността на вашия час. Отидете на няколко интервюта, поговорете с рекрутъри или попитайте успешни хора, които познавате, колко биха ви платили за работата ви, ако разполагаха с много пари. По принцип всеки човек е в състояние да увеличи заплатата си с 30-50% за три месеца, ако иска

Развивайте интуицията си (за нея отговаря шестата чакра, разположена в областта на третото око) - това ще ви помогне да усетите какво възнаграждение наистина заслужавате днес. Важно е да слезете на земята: ако имате доход от 1000 лева на месец, а сте сигурни, че струвате 10 000 лева, това означава, че не се чувствате свързани със себе си и нямате връзка със земята. Може би тази сума е назована от вашето вътрешно дете, което живее в приказка.

Трябва ли да приемете нископлатена работа? Въпросът е относителен. Ако ви предлагат работа, която харесвате, и има перспективи за развитие и растеж, тогава минималната заплата трябва да покрива поне ежемесечно основните нужди: физиологични (храна, облекло, транспорт) и сигурност (жилище, топлина, покрив над главата). Парите са производни на вашия труд. Ако получавате недостатъчно заплащане, значи или не цените себе си, или работата ви има малка стойност, или не си вършите работата. Последното е много важно. Това, което правите, трябва да ви носи радост. Ако един човек прави нещо, което не харесва, и постоянно се превъзмогва, той губи много енергия, защото вътрешно се съпротивлява на собствените си действия. Така рано или късно може да доведе до срив на взаимоотношенията, здравето и финансовото благополучие.

10. Научете се на финансова грамотност и бъдете любознателни.

Предприемачът Робърт Кийосаки настоятелно препоръчва да инвестирате в собственото си образование, включително финансово образование (не е необходимо да отделяте две години за магистърска степен - просто поговорете с няколко експерти или прочетете няколко добри книги на тази тема). Дори и да не възнамерявате да станете предприемач, научете се да разбирате как работят парите и как да ги управлявате. И е добра идея да овладеете друга професия, която може да се превърне в допълнителен източник на доходи. Като цяло аз съм за любопитството. Това е двигателят на вашето развитие. Следвайте любопитството. То ще ви отведе до парите.

Източник: Marieclaire

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: посрещна или посрешна?

По какво се познава истинското приятелство?

Как правилно да се грижим за нолина?

Защо НЕ трябва да пускате пералня 2 поредни пъти

Лошо е за вас, за котките и за кучета: не можете да правите това в двора

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Прясно агнешко месо - да изберем

Кога се приготвят козунаци за Великден?

Стихотворение за 30 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com