Консумирайте ТЕЗИ храни, за да се радвате на здрава и красива кожа

3491
Консумирайте ТЕЗИ храни, за да се радвате на здрава и красива кожа
Снимка: iStock/Guliver

Ние сме това, което ядем. И това не са празни думи, а истинската истина. Всеки може да се убеди в тяхната достоверност - коригирайте диетата, добавете към диетата няколко полезни продукта за кожата и резултатът, както се казва, е очевиден, в истинския смисъл на думата. И така, какви храни трябва да включите в диетата си, за да запазите младостта, еластичността на кожата на лицето и тялото за по -дълго? Съставихме за вас Топ 6 продукти за здраве на кожата, които ще ви помогнат да я поддържате хидратирана, сияйна, млада без скъпи кремове и посещения при козметик.

1. Морски дарове

Мастна риба, месо от раци, миди, стриди - най -добрите храни, благоприятни за кожата. Той е отличен източник на незаменими мастни киселини и Омега-3, които са толкова необходими за кожата ни да подпомага процесите на регенерация, възстановяване на колагеновите влакна. Освен всичко друго, морските дарове подобряват кръвообращението, борят се с атеросклерозата, което има благоприятен ефект върху състоянието на кожата, подобрява цвета и влагата й. А цинкът, който също се съдържа в морските дарове, предотвратява появата на акне.

2. Ядки

Обилна, балансирана закуска, която съдържа витамин Е - мощен антиоксидант, най -добрият продукт за почистване на кожата. Той е в състояние да забави процеса на стареене, да предпази кожата от ултравиолетовите лъчи, да предотврати и да се бори със съществуващите акне и акне. Освен всичко друго, ядките съдържат мед, магнезий, калий, калций, желязо - основни елементи за поддържане на състоянието на кожата.

3. Зехтин

Също така е богат и най -важното универсален източник на витамин Е. Маслиновото масло може да се използва не само вътрешно, но и външно под формата на маски, като компонент на домашните кремове.

4. Извара със съдържание на мазнини до 5%

Изварата е един от най-достъпните източници на протеини, калций и витамин Д за красива кожа. За да получите максимална полза, ви съветваме да приемате извара с масленост 2-5% - именно в нея се запазва максималният брой полезни витамини и макроелементи.

Не използвайте нискомаслена или прекалено мазна извара - тя има много по-ниско съдържание на хранителни вещества.

5. "Зелените"

Листните зеленчуци са богати на фибри, които перфектно почистват чревните стени, борят се със застоя на храната, което се отразява на състоянието на кожата. В допълнение, зелените съдържат безброй количества витамини, минерали, микроелементи, които помагат в борбата с възпалението. Добавете зеленчуци към салатите, напълнете чиниите с тях на закуска или вечеря и скоро ще усетите разликата!

6. Чесън

Малко хора обичат чесъна поради специфичната му миризма, но малцина знаят за огромните му ползи. Чесънът е богат на вещество като алицин - има мощни антиоксидантни, противовъзпалителни и имунизиращи свойства. За да се възползвате максимално от ползите от чесъна, препоръчително е да го консумирате пресен - като подправка за салати, картофени ястия, месо или риба.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com