Кризата принуждава Сицилианската мафия да си търси истинска работа

31844
Кризата принуждава Сицилианската мафия да си търси истинска работа

Джовани Ди Джакомо изрази искрените си „опасения“, че момчетата му ще трябва да изоставят мафиотското си ежедневие и да се захванат с истинска работа.

Босът на Коза Ностра даде интервю от затвора и сподели, че икономическата криза в Италия е ударила обкръжението му където най-много боли – по джоба. Хотелите и бизнесмените, на които те общават протекции срещу част от оборотите им затварят поради тежката финансова криза.

Италианската полиция удари подземния свят

Повече от 100 души, подозирани във връзки с мафията, бяха арестувани в Италия в петък, съобщава CNN. Полицията е извършила мащабни опер...

Ди Джакомо оглвяваше клана Порта Нуова и в момента излежава доживотна присъда за деянията си. Интервюто с него е записано тайно в затвора.

Пиеро Ланоти от полицията в Палермо обяснява, че гарантирането на пари за семействата на мафиотите зад решетките се било превърнало в мания.

„Това е единственият начин да останеш бос на организацията и да запазиш цялостта направлявайки я от затвора“, обяснява Ланоти.

След като губернаторът на Сицилия Росарио Крокета спира кранчето на тези плащания, при това в дома на Коза Ностра, Ди Джакомо побеснява.

Мъж се разби с автомобила си в 24-метрова пропаст

Човекът изгубил контрол над автомобила и полетял от скала близо до Брайтън. По-интересното обаче е, че след като се „приземил&ld...

„Крокета, копеле проклето! Той предизвика бедствие в организацията,  в семейството ми! Той спира приходите ни от всичко – затваря хотели, променя ръководството в обектите ни, срина целия ни проклет бизнес!“, беснее Ди Джакомо.

Ситуацията за магията в момента е толкова тежка, че дори Коза Ностра е принудена да пести и да се ограничава в харченето.

Ди Джакомо е записан по време на течащото срещу него едногодишно разследване в Палермо по време на което все още се моли за оцеляването на бизнеса и клана си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com