Къде живеят най-здравите хора?

5665
Къде живеят най-здравите хора?
Снимка: Thinkstock/Guliver

Исландия, Сингапур, Андора, Швеция и Великобритания са петте страни с най-здраво население. Изследователи са стигнали до това заключение, сравнявайки доходите на глава от населението, образователния ценз, и нивото на фертилност сред жените.

Изследването за здравето на населението в страните по целия свят е направено през септември месец. Използвани са данни от изследване за тежестта от заболявания, травми и рискови фактори от 1990 до 2015 г., както и социално-демографския индекс, пише Business Insider.

Соковете съдържат най-много захар и увреждат детските зъби

Най-често децата приемат захар при консумация на натурални сокове, а тя е основен враг на зъбното здраве. Това каза в интервю за Радио ...

Според диетолози топ петте страни са и тези с най-добри хранителни навици. Според тях диетите на страните с най-здраво население включва редица важни хранителни вещества като омега-3 мастни киселини и антиоксиданти, съобщава БГНЕС.

Великобритания заема петото място в класацията. Това, според диетолога Шона Уилкинсън, е заради новите и станали модерни хранителни тенденции. Тя е на мнение, че британците са се отдалечили от преработената храна за сметка на местните сезонни продукти. 

Андора заема четвъртото място и причината за това е консумацията на вино. Социално-демографския индекс предупреждава, че консумацията на алкохол е нарастващ проблем, когато става дума за световното здраве, но малката народност в Андора, е на второ място по консумация на червено вино в света.

Червеното вино съдържа антиоксидант наречен ресвератол, който, според Уилкинсън, може да предотврати сърдечносъдовите заболявания, както и високия холестерол, защитавайки червените кръвни клетки и тромбоцитите. Червеното вино, освен това, може да предотврати образуването на съсиреци (тромби), които пък могат да доведат до инсулт.

Две скандинавски страни влизат в петте най-здрави държави. На трето място е Швеция. Д-р Мерилин Гленвил, диетолог и автор на книгата “Естествена алтернатива на захарта” казва, че шведската диета съдържа много храни, които са лесноусвоими. 

Лошият зъбен статус може да доведе до сериозни здравословни проблеми

Лошият зъбен статус може да доведе до сериозни здравословни проблеми. Това каза в интервю за Радио „Фокус” - Варна д-р Бори...

Британският диетолог Лили Сотър казва, че билките и подправките, които се съдържат в сингапурската кухня предотвратяват развитието на някои болести като това е една от многото причини Сингапур да бъде втората страна с най-здраво население.

Сотър е на мнение, че подправки като джинджифил и куркума, които са основните съставки, от които се прави традиционното за страната къри, имат противовъзпалително действие, успокояват и помагат против повръщане. Освен това джинджифилът засилва обмяната на веществата като по този начин се подпомага достигането на жизненоважните хранителни вещества до органите.

Исландия оглавява класацията за най-здраво население. Според диетолозите причината за това е стриктната политика на правителството на контрол на храните, както и на добивите на прясна риба.

Рибата играе ключова роля в живота в страната - сьомгата и херингата са най-често консумираните риби в страната, като точно те съдържат най-големи количества Омега - 3 мазнини, които забавят освобождаването на въглехидрати в организма.

 

Здравословният начин на живот невинаги помага за по-дълъг живот

Преждевременното стареене е заложено при някои хора в гените, така че не им помага дори здравословното хранене, спортуването и отказът ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com