Лесен начин да срешете упорита котка, без да бъдете ухапани или одраскани

11149
Лесен начин да срешете упорита котка, без да бъдете ухапани или одраскани
Снимка: iStock

Котката ви линее, но не ви позволява да разресвате козината й? Стилист разказа как да „опитомим“ упорития домашен любимец. И специална ръкавица няма да помогне тук.

Много собственици на котки се сблъскват с проблеми, когато става въпрос за разресване на козината им. Домашният любимец от нежно и привързано животно моментално се превръща в демон на ада, съска, драска и хапе, а при вида на ръкавица или фурминатор се „разтваря“ в котешкото разстояние. Ние решихме да попитаме грумър как да подстригваме упоритата си котка и дали е възможно да й дадем някакви успокоителни.

Елизавета Волк каза, че по време на работата си е разработила ясни принципи, към които тя, нейните служители и студенти се придържат. Един от тези принципи е да не правите нищо на животното, което може да му навреди. Не даваме успокоителни и приспивателни, казва експертът. Преди да започнат да разресват домашния любимец, администраторите молят собствениците да отговорят на въпроси дали котката е била подлагана на тази процедура преди, на колко години е животното, как се отнася към непознати и т.н.

Топ 10 на едни от най-красивите породи котки

Нужно е да се знае, че стопаните все по-често клеветят любимците си. По правило ни уверяват, че котката има характер. И веднага предупреждаваме, че ако животното се държи агресивно или нервничи, няма да можем да продължим процедурата. За онези котки, които ходят редовно и знаем, че понякога се изнервят, имаме право да даваме специални билкови капки няколко дни преди процедурата, споделя Волк.

Тези лекарства не дават седативен ефект, тоест котката се държи както обикновено и може да бъде агресивна, но тялото и сърцето й ще бъдат много по-лесни за „превземане“. Тези капки обаче могат да се дават само с разрешение на ветеринарен лекар.

Как да разберете, че котката ви се усмихва

Освен това, винаги молим собствениците да присъстват на процедурата, за да може котката да се чувства спокойна. Има огромна разлика между подстригването у дома и при грумъра. Изобщо не препоръчвам чесане с ръкавици. В допълнение към професионалното разбиране как да направите това, котките по-лесно понасят процедурата в кабинета на грумъра. Това е много честа история, когато котките хапят стопаните вкъщи, но се държат като душици при фризьора, обобщава специалистът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Ползите и вредите от газираната вода - можете ли да я пиете всеки ден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com