Лесни начини домът да заухае божествено

1852
Лесни начини домът да заухае божествено
Снимка: iStock

Всяка домакиня иска да създаде такава атмосфера в къщата, че всеки, който живее в нея или идва на гости, да се чувства удобно. Красиви мебели, завеси, картини, цветя, възглавници - всички тези елементи допринасят за създаването на комфорт и топлина. Но неприятната миризма в къщата може да анулира всички тези усилия. За да предотвратите това, са достатъчни най-често срещаните природни средства. Използвайки няколко прости начина, можете да напълните къщата с аромат, като й придадете необичайни и индивидуални характеристики.

Готови естествени аромати

Най-лесният начин да напълните дома си с приятни миризми е да отидете до магазина и да закупите готови ароматни продукти. Много производители предлагат различни устройства, използващи естествени етерични масла. Най-често срещаните включват:

Разгадайте характера по любимите аромати

- Ароматна лампа - Устройство, състоящо се от 2 части: в горната част се излива вода, смесена с етерично масло, в долната част е разположена свещ. Лампата разпространява приятен аромат и унищожава въздушните бактерии. Освен това се вписва идеално в интериора.

- Восъчни свещи - За производството им се използват пчели, соя, растителен кокос, кайсиев восък. Имат богата миризма, която се запазва дълго време след употреба на свещи.

- Ароматни торбички - Торбичка с аромати, която може да се използва като билки, подправки, семена. Използва се в гардероби с дрехи и бельо. Намирайки се на горещ радиатор, обгръща стаята с прекрасен аромат.

- Ароматни пръчици - За производството им се използва ароматно вещество, но в пръчки със сърцевина се нанася върху бамбукова дръжка.

- Дифузери - представляват бутилка, пълна с ароматна композиция. Интензитетът на аромата се регулира от специални пръчици, поставени в бутилката.

С помощта на тези устройства можете да изберете етерични масла по ваш вкус. Естествените средства не само изпълват стаята с приятни миризми, но и имат благоприятен ефект върху нервната система, нормализират съня.

Най-приятните аромати в света

Домашно приготвени ароматни композиции

Всеки човек има индивидуален вкус. Това важи и за ароматите: някой обича сладки миризми, някой се радва на цветен тамян, някой е по-близо до аромата на билки. Следвайки своите страсти, можете самостоятелно да приготвите някои естествени ароматни съединения. Основните съставки за тяхното производство са:

- цитрусови плодове - подходящи за тези, които предпочитат силни и свежи аромати; портокалите, лимоните и лайма имат най-устойчиви миризми;

- билки - най-интензивните аромати на розмарин, лавандула, мащерка;

- екстракти - широко разпространени от ванилия, бадеми, мента;

- подправки - бахар, индийско орехче, канела, карамфил са подходящи за създаване на уханна атмосфера;

- иглолистни дървета - най-дългият и стабилен аромат на бор и кедър. Също така се препоръчва използването на клони от смърч, ела.

Приготвянето на ароматния състав е доста просто. Избраните съставки се поставят в емайлиран или стоманен съд, заливат се с вода и се загряват на слаб огън, като се предпазва сместа от кипене. След това загрятата смес се изсипва в литров буркан, в него се спуска запалена свещ. С буркан в ръка можете да минете през всички стаи. Когато стаята е достатъчно наситена с получения аромат, свещта може да се угаси, бурканът да се затвори с капак и да се постави в хладилника до следващия път. Приготвената смес се използва няколко пъти, като се загрява преди всяка употреба.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com