Логическа задача за умници

112568
Логическа задача за умници

Да си раздвижим малко сивите вещества с тази забавна логическа задача, която затруднява доста хора. Ако помислите малко, ще се изненадате колко лесен е отговорът. Ето я и нея:

В една стая виси електрическа крушка. Извън помещението се намират три ключа. Само един от тях е свързан с лампата. Всички са в позиция Изкл. Крушката е загасена.

Логически задачи за раздвижване на ума

Когато бяхме деца сякаш се справяхме по-лесно с логическите задачи в училище. Сега с времето мозъците ни са толкова обременени, че не в...

Задача: Можете да влезете в стаята само веднъж, за да установите дали свети или не (отвън не се вижда). При това положение как можете да разберете кой точно от трите ключа я пали?

Отговорът е след картинката.

ОТГОВОР:

Задача по математика с политически привкус възмути родители

Задача по математика, в която се намеква за купуване на гласове, взриви социалната мрежа. Математическият ребус е даден на турнира "И...

За да откриете правилния ключ (1, 2 или 3), трябва да пуснете първо 1 и да го оставите за няколко минути. След това го изключвате и пускате 2. Влизате в стаята. Ако крушката свети, значи знаете, че ключът е 2. В противен случай може да е 1 или 3. Докоснете за кратко крушката и ще научите верния отговор. Ако е топла, ключът е 1. В противен случай – 3.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com