Любовните традиции по света

40027
Любовните традиции по света
Снимка: Thinkstock

В най-новия роман на Александра Потър - „Индия – рецепта за любов”, главната героиня е писателката на романтични романи Руби Милър. Тя се озовава в Индия в разгара на сватбения сезон. След тежка раздяла тя е загубила вярата си в любовта, както и способността си да пише, но скоро открива, че богатите традиции на Индия в любовта и брака са съвършеният извор на вдъхновение...

По повод излизането на „Индия – рецепта за любов” Потър написа статия за културните традиции в любовта по света.

Александра Потър: Искам да добавя нещо повече към обичайната романтична комедия

Александра Потър е родена в Брадфорд, Англия. Завършила е университета в Ливърпул. Първоначално работи като журналист и заместник-редак...

„Любовта е това, което кара светът да се върти. Тя е универсалната световна „валута”. Ако попътувате по земното кълбо обаче, ще откриете множество различни и очарователни обичаи.

Денят на свети Валентин е един от най-известните празници по целия свят. Всички знаят, че на този ден си разменяме валентинки и подаръци с любимите хора, но знаете ли, че в Япония 14 февруари е денят, в който трябва да глезиш мъжа си? Не се бойте, жени, вашият ред идва месец по-късно, на 14 март. Известен като „Белия ден”, това е денят, в който мъжът трябва да отвърне подобаващо на чувствата на любимата си. С подобаващи подаръци, имам предвид!

В Италия има изобилие от любовни традиции. От Моста на въздишките във Венеция, под който целувка на залез в гондола гарантира вечна любов, до балкона на Ромео и Жулиета във Верона, където съвременните влюбени могат да пресъздадат прочутата сцена от трагедията – надяваме се без прочутия край!, тази страна е известна с любовната си афера с любовта.

Една по-малко популярна традиция е свързана с ‘Fontanina degli innamorati’, име, което буквално се превежда като Фонтана на влюбените. По време на Първата и Втората световна война двойките са отивали при този фонтан в Рим, преди войникът да тръгне за фронта. Синьорината е трябвало да напълни чаша с вода от фонтана, която нейният любим да изпие. После чашата се е счупвала, за да символизира любовта им, която – за разлика от чашата, не можела да бъде разбита. Този романтичен ритуал се изпълнява и днес от влюбени, които трябва да се разделят по някаква причина, с надеждата, че магията на фонтана ще ги събере отново заедно.

Французите не отстъпват на италианците по отношение на уникални културни традиции, когато става дума за сърдечните афери. Някои от тях датират от стотици години, други са много по-съвременни. Една такава традиция е възродена отново през 2008 г., когато на един от мостовете в Париж се появяват катинари. Този ритуал започва на Pont des Arts, но после стига и до Pont de l’Archevêché, близо до „Нотр Дам”, и до множество други мостове на различни места. Ако минете по тези два моста, ще видите купища катинари с инициалите на влюбените и всякакви гравирани послания. Тази традиция на „любовните заключалки” произлиза от деветнайсети век в Унгария и се разпространява по целия свят. Легендата гласи, че ако сложиш катинар на моста и хвърлиш ключовете в реката, любовта ви ще бъде вечна.

Индия – рецепта за любов

Да си необвързан и да се озовеш в разгара на сватбения сезон в Индия – не е ли ирония на съдбата... Именно в тази ситуация попада...

В Русия тази традиция е леко променена – близо до моста „Лужков” в Москва са поставени метални дървета, където младоженците поставят катинари по клоните, за да „запечатат” своята любов.

Където и да сте по света, когато стане дума за любов, можете да бъдете сигурни, че ще откриете интересни обичаи или уникални ритуали. Защото любовта наистина е навсякъде около нас!”

Александра Потър

Източник: Booksblog.tesco.com

 

Доведени до отчаяние?

На 3 февруари светът бе разтърсен от новината за убийство на учител и полицай, извършено от ученик не в САЩ, а в Русия. Допълнение към ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com