X
 
 

Любовта е официално призната за психологическо разстройство

265871 9
photo of Любовта е официално призната за психологическо разстройство
Снимка: Thinkstock/Guliver
Световната здравна организация официално добави любовта към списъка с психологически разстройства, пише Днес+.

Любовта е в списъка с разтройства заедно със зависимости като, пристрастяването към хазарт, алкохолизъм, наркомания и клептомания. Тя е определена като психично разтройство на навика и увлечението. Международния ѝ шифър е F 63.9 и като всяка болест има ясно изразени симптоми. Сред тях са натрапчивите мисли за друг човек, резки смени на настроението, повишено чувство за собствено достойнство, самосъжаление, спадове на артериалното налягане, безсъние, главоболие, алергични реакции и маниакални синдроми.

Съвети за срещи от 1938

Необвързана сте и искате да си намерите половинка? Сигурно сте чели всякакви съвети за това как трябва да изглеждате на първа среща, к...

Според някои учени любовта може да се сравни с обсесивно-компулсивно разстройство. Специалистите казват, че любовта не може да продължава повече от 4 години, като се сравнят само физиологическите показатели на организма в началото на една връзка и след определено време.

Нивото на адреналин при влюбените е 10 пъти по-високо от нормалното, заради което те страдат по-често от стресови и депресивни състояния. Нивата на серотонина, от друга страна, са с около 40% по-ниски, като същите резултати са показали и болните от обсесивно-компулсивно разстройство.

При изследване на влюбени резултатите от скенера на мозъка им показват, че няма определена зона, която се активира, когато мислим за любимия или гледаме негова снимка. При подобни експерименти целият мозък се активирал, точно както на наркозависимия, който чака поредната си доза.

Проучванията показват, че човек може да се влюби не повече от 3 пъти в живота си, като е желателно през това време да не взема важни решения.

Любовта между тези зодии е неизбежна

Зодиите играят важна роля в разкриването на характера ни. Те играят важна роля и в любовта. Погледнете табличката и вижте колко е възмо...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 8 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Вижте. Научете се да четете между редовете. Може въобще да не е вярна тази информация, но те искат по скоро да кажат, че се регистрира , като такава, а не че не е нормален биохимичен процес. На мен ми стана интересно само това относно процентите адреналин. Изпитвал съм и още изпитвам точно това, което се описва.
 • Да ни е честита новата диагноза!!! 🎉 Бъдете влюбени!!!💞💕 7 Да ни е честита новата диагноза!!! 🎉 Бъдете влюбени!!!💞💕 преди 4 години Профил на трол?
  Да ни е честита новата диагноза!!! 🎉 Бъдете влюбени!!! 💕💝💞
 • Анонимен 6 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  казвах аз , ама кой да слуша...
 • пак съм аз :) 5 пак съм аз :) преди 4 години Профил на трол?
  Много моля, не е само до 3 пъти. Стига ограничения :-D
 • десислава церовска 4 десислава церовска преди 4 години Профил на трол?
  Симптомите са за влюбването. Нямат нищо общо с любовта.
 • Анонимен 3 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Те (западните робовладелци) скоро и щастието ще обявят за болестно състояние. Защото така им изнася.
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Поредната психична манипулация в новия световен ред
  : 0 !
 • Извънземен 2 Извънземен преди 4 години Профил на трол?
  А? значи ако утрепеш жена си - няма да те осъдят, така ли? Ама ако си мюсюлманин,циганин или поне от ДПС - да знаем ,ама ако си българин-християнин - булгар-тъпак,гяур-роб,де - и тогаз ли няма да го осъдят? Брей! А на времето слушах един дядка как се вайка човека - и каза на жена си в деня на юбилея им - 25 години брк - от сватбата им: - ''Жено! Женоооо! Ако бях те утрепал на другия или виж още ›› по-другия ден след сватбата ни - е, от 5 години вече - щях да съм свободен!?" (Тогава даваха 20 години- за убийство.)
 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  А педерастията е нещо велико и скоро ще стане задължителна?!?!?!?!
Нагоре
Последно в Актуално