Луксозен интериор: Kак да направите апартаментa визуално по-луксозен с малък бюджет

22074
Луксозен интериор: Kак да направите апартаментa визуално по-луксозен с малък бюджет
Снимка: iStock/Guliver

Луксозният интериор не винаги включва скъпи ремонти и дизайнерско обзавеждане. Дори и с малък бюджет, можете да направите един обикновен апартамент визуално по-богат и луксозен. За да постигнете това, дизайнерите препоръчват няколко трика.

1.       Използвайте естествени цветове и материали

Естествените цветове (оттенъци на трева, земя, дърво, пясък) ще добавят "стойност" към интериора. Ако стаята е обърната към слънчевата страна на жилището, най-светлите тонове от избраната гама са за предпочитане: стаята ще блести, изпълнена с въздух и светлина. Светлите цветове се съчетават чудесно с естествени покрития.

Два цвята, които ще бъдат най-модерните в интериора през 2022 г

Правилното възприемане на интериорния дизайн до голяма степен зависи от цветовата схема в помещението: ако искате апартаментът да бъде ...

2.       Подредете мебелите симетрично

Симетрията често се среща в природата и затова е приятна за окото. Интериорите, в които се използва тази техника, изглеждат величествени, спокойни и вглъбени. Симетрията ви позволява да създадете впечатляващо пространство на ниска цена. Дори евтините аксесоари, поставени от двете страни на композиционния център, ще придадат на стаята по-луксозен вид.

3.       Добавете орнаменти

Монохромната гама и геометричните елементи помагат за стилно организиране на пространството. Това може да бъде фугираща смес от плочки с контрастен цвят или самата керамика да е с геометричен орнамент.

4.       Предмети на изкуството

7 неща, които ще се превърнат в моден акцент в интериора през 2022 г

Модата диктува своята воля не само в света на обувките и дрехите. На нея са подвластни и интериорните решения. Сега е моментът да разбе...

Арт предметите почти гарантирано добавят лукс към интериора. Няма нужда да гоните количество, нека в стаята има една картина, но внушителен размер. Като най-зрелищния интериорен детайл, такъв обект ще отклони вниманието от скромната обстановка. В същото време картина на малко известен художник е за предпочитане пред репродукция на разпознаваем шедьовър. Така интериорът ще бъде наистина оригинален.

5.       Добавете блясък

Една от първите асоциации с богатството е златото. Въпреки това, когато използвате златни акценти, трябва да знаете кога да спрете. В този случай фонът трябва да е дискретен и неутрален. Блясък може да се добави и с помощта на огледални фоторамки, лампи с метални рефлектори. Подходящи са и аксесоари от мед или хром, които имат подобен декоративен ефект.

Можете да добавите стил и лукс към интериора с помощта на някои други трикове като колкото по-малко пластмаса сте вкарали в интериора, толкова по-скъпо ще изглежда той. Това не означава, че трябва да се откажете от ламинат или изкуствен камък, но е по-добре да се отървете от PVC фолиото върху мебелите, пластмасовите панели и полиуретанови корнизи.

Можете да добавите статус към интериора, като подмените обковите, поставите пластмасови саксии в керамични кашпи или монтирате цокли за високи подове вместо обичайните тесни. Това не изисква пълен ремонт и високи разходи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com