X
 
 

Макрон ще изпрати нов дъб на Тръмп, тъй като старият изсъхна

756 0
photo of Макрон ще изпрати нов дъб на Тръмп, тъй като старият изсъхна
Снимка: Getty Images/Guliver
През април 2018 г. президентите на Франция и САЩ, в присъствието на първите дами на двете страни, засадиха дъб в градината пред Белия дом. След като наскоро стана ясно, че дървото е изсъхнало, френският държавен глава Еманюел Макрон сподели, че ще изпрати друго дръвче на Доналд Тръмп, съобщава германският вестник BILD, цитиран от агенция "Фокус".

Макрон подари дъб на американския си колега по време на държавната си визита в САЩ миналата година. Дървото бе възприемано като символ, а изсъхването му – като лошо знамение.

Годишнината от десанта в Нормандия: Макрон благодари на ветераните за свободата

В речта си за 75-ата годишнина от десанта на съюзническите сили в Нормандия държавният глава на Франция Еманюел Макрон благодари на вет...

Френският президент обаче е прагматик. Запитан за изсъхналия дъб, той увери пред швейцарската телевизия SRF: „Ще изпратя друг, това не е драма!"

Дървото трябваше да символизира приятелството между двете страни: То е от северна френска гора, в която над 2000 американски войници са били убити по време на Първата световна война в борбата срещу германците. Тръмп и Макрон посадиха дъба заедно, което бе демонстрация на доброто сътрудничество между двамата президенти.

„Но дори едно дърво не може да емигрира в САЩ толкова лесно“, коментира изданието, като определя „кончината на дъба“ като символ на тревожните отношения между САЩ и европейците. Макрон категорично отхвърли подобно тълкувание. „Не трябва да виждате символ, когато няма такъв", категоричен бе френският президент.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално