Модерните напитки тази зима

7049
Модерните напитки тази зима
Снимка: iStock

Не, няма да си говорим за чай или горещ шоколад. Да, те са популярни напитки за студената зима и чудесна компания на топлото одеяло и книгата. Вероятно обаче знаете десетки рецепти и трикове за приготвянето им.

Ето защо ние избрахме да ви зарадваме с рецепти за най-популярните зимни и празнични коктейли. С тях може да очаровате гостите си или просто да си ги забъркате за собствено удоволствие и настроение. Тези коктейли са идеални за дългите мразовити петъчни вечери, за моментите с приятели, за вечер с любимия. Те сгряват тялото и стоплят сърцето. Опитайте ги.

Кои са 3 – те ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ напитки през зимата?

През зимата една от най-често обсъжданите теми е как да се предпазим от всички настинки и грипове. Хората се стараят да консумират колк...

Коктейл в чаша за мартини

Нека го наречем така, а вие да изберете неговото малко по-кратко име. Може просто да го наречете на себе си или любимия. Той е чисто удоволствие. За приготвянето му са ви нужни джин, лайм, кафява захар и нар. В какви количества оставяме на вас да изберете. Ако търсите повече сладост, сложете повече захар. Ако горчивият вкус на лайма е любимият ви, бъдете щедри с него.

Как да приготвите? Замразете чаши за мартини. Докато те замръзват, пригответе сироп от захар и вода и го оставете да изстине. Добавете към него джин, сок от лайм и разбъркайте енергично, най-добре с шейкър. Извадете замръзналите чаши и поставете на дъното на всяка една нар. Изсипете коктейла и украсете с резени лайм. Наздраве!

Пепеляшка

Коктейлът носи името на приказката, тъй като основната му съставка е… печена тиква. Необходими са ви ликьор, печена тиква и кафява захар. Изпечете тиква, поръсена с кафява захар, част от нея пасирайте и смесете с ликьор до получаване на еднородна смес. Изсипете в подходящи чаши и украсете с резени тиква и сладка сметана. По-вкусен коктейл навярно не сте опитвали скоро. Внимавайте да не се увлечете, макар вкусен и сладък, това не е десерт, а алкохолна напитка.

Четири напитки, които ще подобрят мозъчната ви дейност

Мозъчната дейност може значително да се подобри с консумацията на няколко добре познати напитки. С настъпването на студеното време чес...

Royal Pimm's Cup

Това е коктейл-звезда, чиято рецепта дава Дарлингтън – експерт по вино и спиртни напитки, журналист и автор на книги по темата. Съставките са само Pimm's #11 и сухо вино, които се разбъркват и гарнират с по резен краставица и портокал, както и със стръкче мента.

Зимна магия

Този коктейл е топъл, ароматен, изпълнен с подправки и неподражаем вкус и съчетава розе с бърбън – равни части, гарнирани с чаша портокалов сок, захар, червени боровинки и стоплящи подправки – щипка канела и ванилия. Приготвя се като греяна ракия. Всичко се смесва без боровинките и се вари на слаб огън. Когато коктейлът е готов, се поднася в чаши, в които на дъното сте поставили червени боровинки и пръчка канела за разкош. Стоплете се с тази зимна магия. Наздраве!

 

Тези 7 напитки предпазват от настинка

През есенно-зимния период, когато тялото ни е подложено на повишен риск от настинки, вируси и инфекции, е важно не само как се храним, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com