Модната индустрия с антивоенни действия

768
Модната индустрия с антивоенни действия
Снимка: Answear.bg

Докато хиляди бежанци прекрачват пеша държавни граници в опит да спасят живота си, по същото време, на парижката и миланската седмица на модата, моделки крачат по подиумите в тяхна подкрепа. 

Десетки световни модни брандове се обявиха срещу военните действия по оста Русия - Украйна, чрез дарения в огромни мащаби, затваряне на бутици в конфликтите територии, както и създавайки колекции, вдъхновени от събитията.

Gucci и Chanel, Louis Vuitton дариха милиони на червения кръст и УНИЦЕФ, а Dior, Armani, Balenciaga и световният мултибранд онлайн магазин Answear сътвориха колекции, прoпагандиращи силата, смелостта и подкрепата на света.

"Без Срам. Без страх."  - колекция за справедлива кауза, така определят своята антивоенна кампания творческите директори на Answear. Приходите от нея ще бъдат дарени на организацията "Червения кръст" Украйна. #helpforUkraine

Целта на колекцията answear.LAB, освен да демонстрира силата на жените и да подкрепи техния житейски избор, е и реална помощ. Пред лицето на трагичните събития на Изток, марката реши да подкрепи гражданите на Украйна, изправени пред реалността на войната. Кампанията стартира на 10 пазара, където Answear.bg присъства. Досега answear.LAB вече е превел 50 000 USD в подкрепа на кампанията #helpforUkraine, инициирана от Червения кръст. Марката постепенно ще увеличава тази сума, заедно с увеличаването на продажбите от лимитираната колекция. 

Оригинални кройки и бунтарски щампи, лозунги със силни послания и фрази, които поставят фокус върху женска сила и смелост. Лице  на тази антивоенна модна кампания е полско-украинската спортистка,  европейска шампионка по бокс и не на последно място майка -  Саша Сидоренко. 

 „Саша присъстваше в този проект от самото начало, много искахме нейното участие, защото споделяме сходни ценности. Искаме да помагаме на жените и се подкрепяме взаимно в това. Саша е жена, която може да вдъхнови много от нас. В контекста на настоящата ситуация тя се превръща и в символ на храбростта и смелостта на украинската нация. ”- добавя Агнешка Корсак, директор на марката answear.LAB.

 Колекцията включва богато разнообразие от артикули, които ще ви позволят да създавате различни свои стилове. От ежедневни и деним предложения до тениски с изразителни и смели послания. Освен това много от тях се отнасят до мъжкия гардероб - сака оверсайз, панталони за костюми, семпли бели ризи. Колекцията е завършена с обувки и аксесоари, сред които преобладават маратонки и кожени чанти. По отношение на цветовата гама, е наблегнато на черно-бели тонове със силни акценти в оранжево, червено и сиво. Основната цел е клиентът да има творческа свобода да съчетава дрехите според лични я си усет за стайлинг.

Лимитираната колекция е налична само в онлайн магазин answear.bg: https://answear.bg/s/no-shame-by-answear-lab

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво се случва с тялото ни, когато прегърнем дърво?

Как да заспим ефективно, за да имаме по-дълбок сън през нощта?

Археолози в Хърватия откриха метален шлем на 2500 години в илирийска гробна могила

Навик или нещо друго: Защо някои хора все още гризат ноктите си?

Навик или нещо друго: Защо някои хора все още гризат ноктите си?

Как да отслабнем след поредицата от празници?

Домашно пържено кюфте - лесна рецепта за чевръсти домакини

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

5 грешки, които туристите допускат по време на пътуване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com