Мъжете над 50 са или "джентълмени", или "дядовци"

12250
Мъжете над 50 са или "джентълмени", или "дядовци"
Снимка: iStock/Guliver

Когато става дума за мъжете над 50 години, наблюденията казват, че всички те се разделят в две основни категории: "джентълмени" и "дядовци". Ако първите имат свой чар, изтънченост и благородство, то около вторите има само неприятности. Точно такъв е случаят, когато мъдростта не идва с възрастта, а идва някаква с някакво гнусно, отчаяно безсрамие, от което страдат другите.

Възрастният "джентълмен" обикновено е състрадателен, не бърза и услужлив е. Той прилича повече на уморен лъв – наблюдава се липсва на дребнавост, суетност, нервност. За него е важно да запази визията си, да не губи репутацията си. Той е сдържан при употребата на алкохол, пази здравето си и е чувствителен към жените, разбирайки техните желания и фантазии. "Дядото", от друга страна, е свободен от всякакви условности. Пие без мярка, груб е с дамите, убива се с грешен начин на живот и изглежда точно така.

Ако някой се втурва стремглаво в обществения транспорт и сякаш умишлено ви ръчка с лакти точно в гърдите - това най-вероятно е "дядото". Ако някой настъпи крака ви на опашката и не се извини, това определено е "дядо". Ако някой човек, който би могъл да ви е баща по възраст, ви нарече стар и мърляв, това е "дядо" със 100% гаранция.

Ако "джентълмените" се ухажват красиво, организирайки истински меден месец за своята любима, то "дядовците" се навиват с арогантността, достойна за 16-годишен футболист. "Дядото", който е съставен от 80% корем, 1% плешивост и останалите 19% самонадеяност, никога не се притеснява да ви блъсне в навалицата, да разкаже неприятна просташка шега, дори да предложи секс.

Отхвърленият "дядо" е открито груб и не се притеснява от рухналата си репутация. Той обича да се весели в мрежата - тук може успешно да съчетае и трите удоволствия - писане на гадости за дамите, пиене на алкохол и съсипване на здравето. Накратко, той прави всичко, за да направи портрета си възможно най-гаден.

Мъжете трябва да остаряват красиво. Така че дамите да губят ума си по тях. Разбира се, важно е как е възпитан човек. "Джентълмените" обикновено са си били такива и когато са били на 20. Други са станали "джентълмени", след като са били достатъчно умни, за да разберат, че това е вярната позиция в живота. Една голяма група мъже, обаче, остават толкова невъзпитани и арогантни, колкото са били и в младостта си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com