Начини, по които с лекота да премахнеш лошата миризма от дома

5174
Начини, по които с лекота да премахнеш лошата миризма от дома
Снимка: Bruno /Germany / Pixabay

Ако във вашия дом има мухъл или пък застояли стари вещи, много е вероятно да се разнася неприятна миризма, а това със сигурност не е приятно. Първото нещо, което се иска от вас, е да проветрите наистина много добре. Следващата стъпка, която трябва да предприемете, е почистване на мухъла и дезинфекциране. По този начин ще намалите риска за здравето си. Но какво може да правите в борбата с лошата миризма?

Ето няколко лесни начини с подръчни средства да се справите с лошата миризма в дома си.

Домашни ароматизатори с есенно ухание!

Есенните аромати обгръщат нас и семействата ни в духа на сезона и мнозина биха казали, че това е най-ухаещият сезон. Имайки това предви...

Смляно кафе

Кафето е с много силна и според повечето хора - приятна миризма. То има свойството да абсорбира останалите лоши миризми в дома, като междувременно действа като естествен дезодорант. Поставете чинийки с прясно смляно кафе по ъгълчетата на дома си. 

Морска сол

Морската сол е със силно абсорбиращи свойства. Всичко, което трябва да направите, е да я разположите в купички на различни места в своя дом. По този начин ще премахнете неприятните миризми на старо и мухъл. Морската сол може да абсорбира и остатъчните миризми след готвене.

Екстракт от ванилия

Как да премахнем лошата миризма от пералнята

Най-нормалното нещо, което свързваме с пералнята, е приятният аромат на чисто пране. Има обаче случаи, когато отварянето на пералнята в...

Ванилията е страхотна за премахване на лоши миризми от дома не само защото абсорбира неприятните миризми, но също и ароматизира. Екстрактът от ванилия е естествен ароматизатор, който дезодорира дома, а след себе си оставя усещане за свежест.

Изсипете малко количество течна ванилия в съд по избор. Поставете го в зоната, в която има натрупани мухъл и плесен. Ароматът на ванилията ще се разнесе бързо в целия дом. Почистете всичко старателно и ароматизирайте с ванилия.

Лимонови корички

Настърганите кори от свеж лимон са друго отлично средство, с което да ароматизирате дома си. Лимонът притежава свойството да поглъща неприятните миризми. С помощта на лимонената киселина той може да абсорбира нежелания мирис, а също оставя след себе си усещане за чистота и свежест. Разпръснете лимонови корички, поставени в чинийки из ъгълчетата на дома и скоро ще се насладите на резултата.

Сода за хляб

Как да изгоним лошата миризма от хладилника

Чудите се как да се справите с лошата миризма от хладилника? Ако той излъчва лоша миризма, това ръководство ще ви помогне да я идентифи...

Содата също притежава силно поглъщащи свойства. Действа отлично срещу лошите миризми. В състояние е да премахне неприятния мирис от дома и от хладилника, където се съхраняват много различни храни. Смесването на техните миризми може да се окаже много неприятно. Поставянето на купичка със сода за хляб в хладилника или по различни кътчета на дома спомага за неутрализирането на неприятните миризми.

Канела

Канелата е чудесен начин да ароматизирате дома си. Тя е с характерен леко сладък и същевременно пикантен вкус и мирис. Това прави атмосферата в дома приятна и свежа. Изсипете за целта няколко пакетчета канела в памучни торбички. Завържете ги с ластик. Поставете ги в дома си на няколко различни места. Те ще абсорбират неприятните миризми и ще оставят приятен мирис на канела в дома.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои днешни континенти са били част от Лавразия

Какво виждат бебетата, а възрастните не могат?

Коя е най-добрата комбинация на цветове за дрехи

Как да пишем по-бързо на клавиатурата

Как да пишем по-бързо на клавиатурата

Защо трябва да избягваме газираните напитки?

Трябва ли да накисваме зеленчуците във вода, сода за хляб или оцет?

Неправилното дишане: Много подценявано, но ето до какви проблеми води

Дженифър Лопес настоява за деца от Бен Афлек: Реакцията на актьора

Как най-лесно се маха боя за коса от лицето?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com