Начини за освежаване на дрехите без пералня

4671
Начини за освежаване на дрехите без пералня
Снимка: iStock

Съвременният ритъм на живот ни прави по-добри, по-продуктивни, по-бързи. Но въпреки всички приложения за управление на времето, курсове за производителност и други трикове с времето, денят все още включва 24 часа. 24 часа, за които трябва да направите всичко, дори и малко повече. Не е изненадващо, че просто нямаме енергия и ценни минути за някои домакински дреболии. Например, за пране - и се случва доста често! Но ходенето с „ароматни“ дрехи някак не е много готино, нали? Лайф хакове от този списък ще бъдат спасение за винаги заетите. Спестяваме време и лоша репутация без пералня!

1.  Кърпички за сушене на дрехи

Помощниците в „голямото пране“ ефективно ще освежат дрехите и ще омекотят влакната. Дори и без пералня. Просто сгънете добре нещата и поставете мокри кърпички между тях. Този лайфхак е особено полезен при дълги пътувания или когато ще поставяте дрехите си в гардероба до следващия им сезон.

2.  Вестници

Хартията перфектно абсорбира излишната влага, а с нея и неприятна миризма. Направете големи топки от вестници и ги поставете в ръкавите на пуловер, яке или дънки. По същия начин можете да решите проблема с прекалено "ароматните" обувки.

3.  Горещ душ

Отивайки в банята, изправете дрехите на закачалката и ги закрепете по-близо до душа. Парата ще помогне както за изглаждане на бръчките, така и за премахване на остарялата миризма.

4.  Чист въздух и слънце

Метод, доказан от нашите баби. Няма как да закачите дрехите в двора? Балкон или дори отворен прозорец също ще свършат работа. Вентилация...в това е истината.

5.  Кафе

Кафе на зърна и смлени кафени гранули са отличен филтър за неприятни миризми и естествен аромат. Изсипете кафе в съд, а отгоре закачете нещото, което се нуждае от бързо „опресняване“. .

6.  Сода

Един от най-ефективните абсорбенти със сигурност ще се намери във вашия кухненски шкаф. Миришат ли определени части от дрехите ви? Покрийте ги със сода за хляб, оставете ги една нощ или поне няколко часа и след това избързайте останалия прах. И не забравяйте за дезодоранта!

7.  Фризер

Температурата със знак "-" значително усложнява живота не само за хората, но и за бактериите. Увийте дрехата в торба и я сложете във фризера. Бактериални провокатори с неприятна миризма няма да понасят това. Лайфхакът е особено подходящ за дънкови дрехи, които определено няма да перете след всяко носене.

8.  Пералня - сушилня

Сушенето на най-горещата настройка за 10-15 минути е доста алтернатива на измиването.

9.  Водка

Само за външна употреба. Изсипете водката в бутилка със спрей и напръскайте обилно дрехите си. Алкохолът бързо ще унищожи всички молекули, причиняващи миризми. Но не можете без малко проветряване след това. Ако не искате да обясните на семейството или шефа си защо миришете на алкохол в 9 сутринта.

10. Все пак, добре е и да намирате по-често време и за пране...с пералнята, на дългите програми от по 2 часа и повече...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Изпратена по погрешка: Котка пропътува хиляди километри с куриерска фирма (СНИМКА)

Кулинарна Арена - ексклузивна галавечеря и цирков спектакъл

Колко чаши кафе трябва да пием на ден, за да сме здрави?

Имайте едно наум: Тези храни могат да съдържат нитрати

Боядисване на великденските яйца: Природни рецепти от миналото

Как да се преборим с чувството за малоценност?

Защо суровите броколи са по-полезни от задушените?

Кога ставаме стари: Интересно изследване

Най-разтърсващото любовно българско стихотворение

Любовен съвет за всяка зодия за 29 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com