Най-добрите маски за лице, които може да си направите вкъщи

3639
Най-добрите маски за лице, които може да си направите вкъщи
Снимка: iStock/Guliver

Домашните маски за лице имат голямото предимство, че са евтини, лесни за приготвяне и не съдържат консерванти. Те могат да бъдат адаптирани към индивидуалните нужди на кожата. Те регенерират, почистват и овлажняват кожата. Как сами да си направите ефективна маска и как да създадете спа атмосфера у дома? Какви съставки ще са ви необходими, за да постигнете най -добри резултати? Ние ви съветваме!

Домашни маски за лице: изпитани рецепти

Подхранваща маска с мед

Медът е богатство не само за нашето здраве, но и за кожата ни. Неговите подхранващи и антибактериални свойства ще направят кожата ви сияйна и регенерирана. Навлажнете лицето си с вода или флорален хидролат, с топъл мед в ръцете си (около една чаена лъжичка) и го нанесете по кожата. Изчакайте около 20 минути и измийте маската с хладка вода. Можете да правите тази медена обвивка на всеки 2 седмици.

Почистваща маска

Благодарение на домашната почистваща маска можете да премахнете всички примеси от кожата на лицето, да я овлажните и регенерирате. Например, препоръчваме маска за почистване на порите, която можете да направите със сода и лимонов сок. Смесете тези две съставки заедно. Те трябва да образуват хомогенна маса без въздушни мехурчета. Нанесете я върху лицето си и изчакайте 20 минути. След това го изплакнете обилно с хладка вода. Последната стъпка е да нанесете овлажняващ крем.

Овлажняваща маска

Домашно овлажняващата маска ще осигури на кожата ви подходяща хидратация , маска с авокадо ще работи тук. Всичко, което трябва да направите, е да направите каша от месото от авокадо и да я поставите на лицето си за около 15 минути. Най-добре е да се измиете с топла вода. Вторият плод, който овлажнява кожата, е банан. Маската се прави по същия начин като маската от авокадо. Можете да използвате и най-простия възможен метод, който е да поставите резени прясна краставица на лицето си - това леко ще изсветли тена.

Маска за суха кожа

Маската от жълтък е най-подходяща за суха кожа. Съдържа много витамини А, В1 и В2. Този набор от витамини подпомага регенерацията на кожата, овлажнява я и повишава нейната еластичност. Всичко, което трябва да направите, е да добавите 1 супена лъжица зехтин и лимонов сок към жълтъка. Нанесете приготвената смес върху лицето си за 15 минути. Второто ни предложение е ленена маска. Трябва да комбинирате чаена лъжичка ленено семе с вода. Тогава ще се създаде нещо, наподобяващо желе. Нанесете получената смес върху лицето си. Може да не звучи много привлекателно, но ще донесе облекчение на тена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Да бягаш маратон и да дегустираш 25 вида вино? Абсолютно е възможно (ВИДЕО)

Какво се прави на Гергьовден за късмет през цялата година?

Болят ли ви ставите? Тези храни или напитки може да са виновни затова.

От кои храни да се откажем, за да имаме хубава кожа?

В това незабележимо растение се крие голяма лечебна сила

Как да накараме срамежливия човек да се отпусне?

Колко калории се изгарят по време на сън?

Великден 2024: Най-силните молитви за здраве, изцеление и защита

Как да запазите лимоните свежи за по-дълго време?

Ето няколко идеи как може да се използва стар козунак!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com