Най-добрите методи за спестяване, за да имате пари в края на месеца

16727
Най-добрите методи за спестяване, за да имате пари в края на месеца
Снимка: iStock/Guliver

На всички ни се е случвало от време на време да не свързваме двата края. Между наема, сметките, храната, допълнителните разходи и многото непредвидени събития ни остава малко по сметката. Но ето основните методите за спестяване, които можете да започнете да прилагате всеки ден, за да не ви изненада последният ден от месеца. Най-важното е, че не само ще свържете двата края, но и ще спестите някой лев! Не ви се вярва? Четете...

1. Колко искам да спестя?

Феноменът Какебо - японският метод за спестяване!

Какебо е метод, създаден през 1904 г. от японския журналист Хани Мотоко. Буквално означава „счетоводна книга за домакинския бюдже...

Първото нещо, което трябва да направите, е да знаете какъв е вашият месечен доход. Въз основа на това определете колко искате да спестявате всеки месец. Поставете реалистични цели; Например, ако получите 1200 лева заплата, можете да си зададете спестявания от около 100 или 150 на месец. Спестяването трябва да е в съответствие с вашите приходи и разходи. 

2. Изчислете много точно бюджета си!

Сега е време да поемете контрола над парите си. Първото нещо е да планирате всичките си разходи за месеца. Отново вие знаете по-добре от всеки друг колко пари получавате на месец и какви са вашите разходи, имате ли допълнителни доходи. Можете да създавате бюджети по стария начин, като вземете една тетрадка само за вашите финанси, в която записвате всички планирани разходи. Можете също да си помогнете с таблици в Excel и дори има някои други приложения, които също могат да ви помогнат.

3. Кажете "Сбогом" на "разходите за мравки"

А знаете ли какво са "разходите за мравки"? Изглежда, че не са големите врагове на нашата икономика, но... Това са онези малки разходи, които се правят всеки ден, за които вярваме, че нямат влияние, но определено имат! Например онова ежедневно кафе в бара на ъгъла - цената му може да варира в зависимост от това къде живеете, но едва ли е по-малко от 1,50 лв. Помислете колко давате за месец и наистина ли имате нужда от това ежедневно кафе? Защо не си направите вкъщи? 

Възможно ли е да си осигурим средства за ранно пенсиониране и как?

В тази статия ще ви говоря за моя план за ранно пенсиониране. В момента съм на 31, а целта ми е да се пенсионирам след 10, максимум 15 ...

4. Наистина ли трябва да купите всичко това в супермаркет?

Чувствайте се свободни да вземете касовите бележки от скорошните си покупки и да проверите дали всичко, което сте платили, е необходимо. Има хора, които например купуват сурова храна в големи количества (защото е евтина). По някой причини те не могат да го консумират всичко и трябва да изхвърлят голяма част от храната си. Основно защото на храната изтича срока на годност. И ето - пари на вятъра!

5. Сравнете цените!

Нещо, което несъмнено е много досадно, е да направите голяма обиколка до различните супермаркети. Но това е нещо много ефективно. Понякога дори не е нужно да излизате от дома си, за да разберете къде е по-евтина тоалетна хартия. Просто отидете на уебсайтовете на супермаркетите и там ще намерите цените на всички артикули, които трябва да закупите. Това е един от най-ефективните методи за спестяване! Можете да обърнете внимание и на отстъпките, които предлагат.

Сега готови ли сте да пестите пари?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com