Най-доброто от каналите на Viasat за НОЕМВРИ

2145
Най-доброто от каналите на Viasat за НОЕМВРИ
Снимка: Viasat

VIASAT EXPLORE

Крале на боклука

От сряда, 1 ноември, в 22.45

Брой епизоди: 8 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Scrap Kings

Впечатляваща поредица, която следи отблизо работата на експертите по срутване и управление на отпадъците, докато те взривяват, строшават и разбиват различни постройки по пътя си. Когато ги повалят, започва истинската работа.

От жилищни блокове през кораби и мостове до викториански имения... всеки сантиметър от материала се отстранява, тъй като всичко (буквално всичко) има стойност, ако знаеш къде да го предложиш и - дори по-важно - кога да го продадеш! С проекти от такъв мащаб, дори малка промяна в международните пазари за метал може да предизвика бедствие!

Зовът на далечния Север

От четвъртък, 16 ноември, в 22.45

Брой епизоди: 6 x 30 мин.

Оригинално заглавие: True North Calling

"Зовът на далечния Север" проследява живота на няколко покоряващи сърцата, изобретателни канадци, които живеят на Север и показва какво им коства да живеят и да сбъдват мечтите си в най-трудния район на Канада.

От Северозападните територии, през Юкон, до Нунавут, наблюдаваме как героите се справят с безпощадния терен, непредсказуемото време и неочакваните предизвикателства, за да припечелят и да подсигурят себе си, семействата си и в някои случаи своите общности.

Всеки от тях трябва да открие как да комбинира традиционното знание, съхранило хората на Север в продължение на хилядолетия, с нарастващите изисквания на модерния свят.

Селекцията: Експеримент на Силите за специални операции

От вторник, 21 ноември, в 22.45

Брой епизоди: 5 x 60 мин.

Оригинално заглавие: The Selection

В "Селекцията" 30 мъже и жени без военна подготовка са подложени на най-интензивното физическо и умствено предизвикателство в живота си. Обучавани и водени от ветерани морски пехотинци, зелени барети и рейнджъри, те имат желание да надмогнат границите на човешкото тяло и психика.

"Селекцията" подбира група мъже и жени между 21 и 45 години и ги повежда на епично пътешествие към откриване на истинските им способности, сблъсквайки ги с най-големите им страхове и подлагайки на изпитание волята им за оцеляване.

По време на изпитанията зрителите ще разберат повече за произхода на всяко предизвикателство, както и целта му. Това не е състезание и няма награди - участниците се надпреварват със самите себе си и проверяват дали умът има силата да накара тялото да премине през изпитанията.

 

VIASAT NATURE

Страна на лъвовете: Ден и нощ

От сряда, 8 ноември, в 20.00

Брой епизоди: 3 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Lion Country: Night And Day

Поредицата може да бъде окачествена като "Лъвицата Елза" на нашето време, но с камери за нощно виждане. В отдалечената и свирепа пустош на Африка, три династии лъвове са доведени до ръба на изчезването.

Опасно съчетание от събития води до промяна в живота на над 70 лъва, които досега са познавали само относително спокойния живот. Бъдещето изглежда неясно, но нашите камери ще следят всяка секунда от развоя на събитията.

Открихме място в Замбия, където трите прайда се срещат. Най-привлекателните от тях са известни като "холивудски прайд" заради красивата си визия. Семейството лъвове е в постоянен конфликт с другите два прайда за водачество. Тази упорита и тежка битка ще е основата на историята, разказвана в поредицата.

Кучета: Невероятно животинско семейство

От сряда, 29 ноември, в 20.00

Брой епизоди: 3 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Dogs: An Amazing Animal Family

Патрик Айе пътува до диви места - от джунглите на Бразилия до прериите на Северна Америка и пустините на Африка - за да открие най-опасните и атрактивни диви кучета в природата, и за да разкрие как един от най-страшните хищници в природата се е превърнал в най-добрия приятел на човека.

Чрез близки срещи на едно щракване на челюстта разстояние и с помощта на зашеметяващи фотографии, демонстрации на терен и компютърно анимирано родословно дърво, той показва как различните членове на това животинско семейство са се развили физически и как интелигентното им поведение и сплотени социални групи им помагат да оцелеят в някои от най-трудните терени на планетата.

 

VIASAT HISTORY

Олимпийската мечта

Вторник, 14 ноември, в 05.15

Брой епизоди: 1 x 60 мин.

Оригинално заглавие: The Olympic Dream

Никога преди това Олимпийските игри не са били толкова сложни, никога представянето им - толкова пищно, никога преди това не са били толкова противоречиви. Спорт и политика се израждат в гигантска симбиоза, когато световното спортно състезание е превърнато вшоу на нацистката пропагандна машина - планирано и изпълнено с военна прецизност.

Филмът преразглежда традиционния образ на Олимпийските игри от 1936, убедително оформен от помпозната нацистка естетика на Лени Рифенщал. Събитието е разгледано единствено отвътре - през очите на хората, участници в тези игри.

Ева Браун

От сряда, 1 ноември, в 21.50

Брой епизоди: 2 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Eva Braun

Ева Браун привлича общественото внимание в Германия едва след смъртта си. Тя се самоубива заедно с Адолф Хитлер на 30 април 1945 г. в бункер под канцлерството в Берлин. Диктаторът се е оженил за Браун, негова любовница в продължение на години, едва предния ден.

Първата академична биография от Хайке Гьортмакер преразглежда образа на русокосата и аполитична кукла до фюрера. Според авторката, зад преувеличеното щастие на Браун се крие изключително решителна жена, която с невероятна целенасоченост преследва целите си до самия край: смъртта.

Проект "Нацизъм":

Модели на злото

От понеделник, 27 ноември, в 22.00

Брой епизоди: 6 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Project Nazi: Blueprints of Evil

На 30 януари 1933 г. Адолф Хитлер става канцлер на Германия. Планът му е да създаде нова нация по свой образ и подобие.

Нацистка Германия установява един от най-ужасяващите и деспотични режими в историята. Онова, което притеснява след ващите поколения, е как нацистите убеждават обикновените германци да приемат и да се съобразят с идеите на Хитлер, които в крайна сметка водят до геноцид и тотална война.

Тази поредица от 6 епизода изследва как германците са подмамени да подкрепят нацизма посредством убедителната сила на изключителен замисъл, брилятно изпълнение и хитра пропаганда. Все още изглежда невероятно, че малката екстремна политическа партия, оглавявана от неуспял художник, може да убеди цяла нация да ѝ предостави пълната власt.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Откриха череши с мистериозна течност на 250 г. в скривалище на Джордж Вашингтон

Как се пише: озадачен или озадъчен?

5 причини, поради които подаръкът на саксийно цвете ще убие енергията в дома ви

5 стайни растения, които ви помагат да отслабнете с чудодейната си енергия

Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците

Експерт: Струва ли си да купувате по-скъп шампоан?

Експерт: Качественото месо се познава още в магазина по това

Досега сте яли сиренето грешно - ето как е правилно

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com