Най-ефективните тренировки за хора с натоварено ежедневие

1002
Най-ефективните тренировки за хора с натоварено ежедневие
Снимка: iStock/Guliver

За всеки зает човек може да бъде предизвикателство да намери време и мотивация да спортува редовно. Упражненията обаче са от решаващо значение за поддържане на оптимално здраве, намаляване на стреса и увеличаване на продуктивността. В тази статия ще обсъдим най-ефективните тренировки за хора с натоварено ежедневие.

Високоинтензивни интервални тренировки (HIIT)

Това е популярна тренировка, която е идеална за заети хора. Тя включва редуване на упражнения с висока интензивност и кратки периоди на почивка. HIIT тренировките обикновено са кратки, вариращи от 20 до 30 минути, което ги прави идеални за хора с ограничено време. HIIT може да ви помогне да изгаряте мазнини и да подобрите издръжливостта, което го прави отличен избор за тези, които искат да подобрят своите фитнес нива. Освен това този тип тренировки може да се прави у дома или във фитнес зала, което го прави универсален метод за много хора.

5 начина да направим тренировките си по-поносими

Силова тренировка

Силовата тренировка е друга ефективна идея за хора, които нямат време във графика си. Това включва използване на тежести или за изграждане на мускули и увеличаване на силата. Силовата тренировка може да се прави във фитнес зала или у дома, което я прави удобна опция за всички. Освен това силовите тренировки могат да помогнат за подобряване на стойката, намаляване на риска от нараняване и засилване на метаболизма. Препоръчително е да правите силови тренировки поне два пъти седмично, като всяка сесия продължава около 30 до 45 минути.

Йога

Йога упражненията са с ниска интензивност, което може да помогне за намаляване на стреса и подобряване на гъвкавостта. Това е отлична рутинна тренировка за хора, които прекарват по-голямата част от деня си седнали пред компютъра. Йога може да се прави у дома или в студио, което я прави универсален избор за много хора. Освен това йогата може да помогне за подобряване на концентрацията, намаляване на тревожността и да ви помогне да намалите стреса. Препоръчително е да правите йога поне два пъти седмично, като всяка сесия продължава около 30 до 60 минути.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

4 причини защо се образуват мокри петна по тавана

Кои са най-големите реки извиращи от Пирин?

Как да научим кучето на хигиенни навици?

Зареждате телефона си в колата? Голяма грешка, ето защо

Колко захар е препоръчително да ядем дневно?

Най-добрите закуски за МЪЖЕ са ето тези!

Как да се наспим дори с малко часове сън?

Двата вълка, които живеят в нас - много мъдра притча

Най-разтърсващото стихотворение на Пейо Яворов

Любовен съвет за всяка зодия за 21

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com