Най-отчаяните любители на уиски

4242
Най-отчаяните любители на уиски

Най-отчаяните любители на уиски живеят във Франция. В тази страна "твърдата" напитка се употребява по-често и повече, отколкото във всяка друга, пише The Times, като цитира допитване на компанията Bonial.

На второ място специалистите са поставили Уругвай, където на един човек годишно се падат 1,8 литра уиски. Тройката се затваря от САЩ – тук на един жител се падат по 1,4 литра на година.

Ето как ще се пие уиски в Космоса

Откритата космическа агенция (OSA) – британски разработчик на първата в света роботизирана обсерватория – е създала чаша, с...

По-нататък се нареждат Австралия, Испания, Обединените арабски емирства и Великобритания (неочаквано мъгливият Албион заема седмо място). В същото време около 90% от продаващото се във Франция уиски се доставя от Шотландия.

Но във връзка с повишеното търсене на уиски местните производители на алкохол се замислят за преориентация на производството.

Във Федерацията на износителите на спиртни напитки във Франция са сигурни, че в близките 15 години голямото търсене и интерес ще доведат до производството на най-доброто в света уиски.

 

Великобритания ще защити шотландското уиски от имитации

Правителството на Великобритания възнамерява да защити шотландското уиски, като един от най-известните стоки за износ в страната. Вла...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com