Най-подходящите растения за вашия дом

1752
Най-подходящите растения за вашия дом
Снимка: iStock/Guliver

Чудесен начин да освежите дома си и да разведрите обстановката е поставянето на свежи цветя. Стайните растения се предлагат в различни форми, от извисяващи се палми до малки сукуленти с опция за всяка стая.

Освен че изглеждат страхотно, някои растения имат способността да пречистват въздуха и да абсорбират замърсители, както и да помогнат за повишаване на настроението ви и подобряване на тревожността.

Повечето хора не са експерти по растенията и нямат представа откъде да започнат, какъв избор на растение да направят и как да ги отглеждат. Но това не трябва да ви отказва. Важно е да вземете предвид, че всяко растение е различно и трябва да се полагат грижи според нуждите. Също така трябва да усъвършенствате рутината си за поливане. Най-добрият начин да разберете кога вашето растение е жадно е да поставите пръстите си в почвата – ако е суха, тогава вашето растение се нуждае от поливане.

10 растения подходящи за коридора

Какво растение да вземете за вашия дом?

Ако все още се чудите какво растение да си вземете, ви представяме селекция от най-добрите стайни растения за 2022 г, които да красят вашия дом.

Китайско парично дърво

Има идеално заоблени листа с форма на монета на дълги, тънки стъбла, което го прави чудесно декоративно допълнение към всеки дом. Растението носи късмет на своя собственик, което също е голям плюс.

Неговите дебели, месести листа задържат вода, което означава, че е лесен за отглеждане. Обича да е на светло място и ако искате да се развива равномерно, струва си да въртите саксията на всеки няколко дни. Освен това ще ви благодари за месечно подхранване с полуразреден течен тор през по-топлите месеци.

Каучуков фикус

Класика от 70-те години на миналия век, каучуковото растение е идеално, ако търсите нещо, което ще добави ретро настроение към дома ви. Със своите широки, лъскави листа, цветето е страхотно за декорация.

Сравнително лесно е за грижи. За най-добри резултати трябва да го поливате всяка седмица през по-топлите месеци или когато почвата изсдъхне. Не забравяйте да го поставите в светла стая, далеч от прозореца.

Ако се грижите за него правилно, ще расте доста бързо, така че бъдете готови да достигне височина от около 3 метра. Ще запълни всеки ъгъл на стаята и ще добави красота.

11 растения, които оцеляват и в най-тъмните ъгли на дома

Азалия

Красиво, но доста капризно цвете. Начинаещите градинар трябва да внимават. Цветето се нуждае от прохлада, свеж въздух, изобилно поливане, кисела почва.

Цветето расте късно през зимата и рано през пролетта. Почвата трябва да е винаги влажна, а увехналите цветове да се премахват.

Алое

Това растение е перфектно за вашия дом. От египтяните е било наричано растението на безсмъртието. Има много полезни свойства за собствениците си.

Обича слънчеви места. Има способността да пречиства въздуха и може да ви е от помощ при леко изгаряне в кунята.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Изплашете веднага: 7 най-ефективни начина за защита срещу кърлежи

25 нови (и не толкова) факта за женските гърди

Какво се прави със старите върбови клонки от Цветница?

Освен върбовите клонки - какво още се прави за късмет на Цветница

Как да се преборим с чувството за вина?

Кои обичаи задължително се спазват на Лазаровден за късмет?

Откриха череши с мистериозна течност на 250 г. в скривалище на Джордж Вашингтон

Как се пише: озадачен или озадъчен?

5 причини, поради които подаръкът на саксийно цвете ще убие енергията в дома ви

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com