Най-странните неща по света през седмицата (ВИДЕО)

13555
Най-странните неща по света през седмицата (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

АФП направи седмичен обзор на нестандартни случки по целия свят.

Самотник среща приятел

„Най-самотният слон в света“ най-накрая си намери приятел. Кааван, който бе спасен от американската певица Шер от мрачен зоопарк в пакистанската столица Исламабад, намери компания в камбоджански резерват. Но мъжкият азиатски слон вече открива, че връзките с женските от този вид идват с усложнения.

"Една женска дойде и се срещна с него тази сутрин. Имаше кратко любопитство и след това тя избяга", каза управителят на резервата Дарик Томсън пред Франс прес.

 

Мистериозни монолити

Мистериозен лъскав монолит, открит в пустинята в Юта, който породи всякакви слухове за посещения на извънземни, изчезна. "Всичко, което беше останало, беше съобщение, написано в мръсотията, в което пишеше" Чао кучко" със следи от скорошно изпикаване на мястото ", каза Рикардо Марино, който тръгна към отдалеченото място, за да го види. Дни по-късно подобен призрачен монолит изскочи в Карпатските планини близо до румънския град Пятра Нямц. Той също изчезна толкова внезапно и толкова мистериозно, колкото се беше появил, само за да изскочи още един на върха на калифорнийския хълм в сряда.

Неочакван гост

Австралийско семейство се завърна у дома си, за да намери коала на изкуственото си коледно дърво, заплетена в светлините, опитваща се да похапне от пластмасовите листа. „Мислех, че едно от децата ми е сложило мека играчка там, но се оказа жива“, каза Аманда Маккормик. Коалата, наречена Дафни, е била пусната в близките горички от спасителен екип, привидно обезсърчен от нейния жизнен опит.

Джаджа за Клуни

От подстригване вкъщи, когато си „под ключ“, не се страхува и великолепният Джордж Клуни. Холивудската звезда разкри, че се е подстригвал през последните 25 години със странна джаджа, която се прикрепва към прахосмукачка.

Струващата 50 долара Flowbee е повод за шеги, откакто се появи в късните нощни телевизионните реклами през нощта в края на 80-те години, но Клуни се кълне в джаджата. "Слушай, човече, работи", каза той пред репортери.

Фалос беглец

Германската полиция издирва двуметрова скулптура, изобразяваща мъжки фалос, класифицирана като "паметник на културата", която изчезна от върха на баварска планина. Всичко, което е останало от впечатляващата дърворезба на мъжки гениталии на върха на 1738-метровата планина Грунтен е купчина дървени стърготини.

Как се води политика със свинска карантия

Тайванските депутати си подхвърляха един на друг свински вътрешности заради вноса на свинско месо от САЩ. Сцените с карантията завършиха с кавга, докато опозиционните депутати изпразваха торби с вътрешности върху главите на опонентите си или ги биеха със свински черва.

Венчални пръстени изплуват

Върнати са брачните халки на алжирска двойка, които са корабокрушени, когато мигрантската им лодка е потънала от италианския остров Лампедуза. Дуду на 20 години и Ахмед, с пет години по-голям, бяха сред 15-те оцелели от трагедията през октомври. Но пръстените им бяха открити в раница, намерена да плува в морето две седмици по-късно, и проследени до двойката, сега в лагер в Сицилия. "Невероятно е", каза Ахмед, "но ние все още оплакваме приятелите си, които не успяха.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Яжте това преди полет

Искам го и ще го получа! 4 зодии, които не могат да губят

Истински принц: 10 неща, които само един любящ мъж ще направи за вас

Знаете ли защо белите мечки не ядат пингвини?

Не е за вярване, но този остров е най-големият производител на ванилия в света

Благовец 2024 - кога се пада, какви обичаи и традиции се спазват

4 учебни предмета, които ще ви озадачат

Ето как да намалите захарта за 10 дни

Сух вторник: Народни вярвания за дните от Тодоровата неделя

Къде се намира най-големият язовир в света

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com