Не е за вярване, че ТЕЗИ цветя пречистват най-добре въздуха у дома

11707
Не е за вярване, че ТЕЗИ цветя пречистват най-добре въздуха у дома
Снимка: iStock

Всеки се старае да внесе в дома си свежест, хубав аромат, да го направи по-уютен чрез различни декорации, ароматизатори и т.н. Но за тази цел можем да използваме и любимите ни растения, като те имат и свойството да пречистват въздуха ни. Какво улавят отделните видове растения, прочетете в следващите редове:

Бръшлян

Рядко хората биха се спряли на бръшляна като допълнение към интериора на дома, но всъщност той може да ни спомогне за улавянето на формалдехида във въдуха, което ни е от голяма полза. Отровен формалдехид може да се отдели от лепила за дърво, почистващи препарати, мокети и т.н. – неща, които използваме в бита. Съветваме ви да закупите саксия с бръшлян и да я поставите в близост до местата, където използвате най-често гореспоменатите продукти.

Спатифилум

Освен че е изключително красив, спатифилумът има свойството да неутрализира ацетона във въздуха, както и някои други вредни съставки като бензен и трихлоретилен. Те се отделят в бита най-често от почистващите препарати и ви съветваме да поставите растението в зоната на банята или кухнята, където подобни препарати се използват най-често.

Никой не подозира, че тази напитка пречиства кръвта и е страшно полезна

Природата ни осигурява истински дарове, които могат да ни помогнат да подобрим здравето си. Това са плодовете и зеленчуци, които трябва...

Антуриум

Още едно красиво растение, което също има и други ползи за дома – успява да улови и неутрализира вредното въздействие на амоняка и ксилола във въздуха. Препоръчително е да го поставите в кухнята.

Папрат

Папратта е по-известно растение за дома и доста хора се спират на него, без дори да знаят, че то има пречистващи свойства. Може да неутрализира бензена във въздуха, който се отделя от различни бои, пластмаси, препарати и т.н. Позиционирайте на най-подходящото място според вашите предпочитания.

Гербер

Учени използват слънчевата енергия за пречистването на водата

Нов модел на структурата на съединенията с фотокаталитични свойства са разработили учени от университета "Лобачевски" в Русия. Според а...

Още едно познато ни и предпочитано растение, което успешно се справя с цигарения дим. Освен че абсорбира него, може да неутрализира и действието на бензена, трихлоретилена, формалдехида и други вредни съставки, отделящи се от различните препарати. Важно е да отбележим, че тук става въпрос само за цветето, посадено в саксия, не за откъснатите цветове, тъй като те не притежават тези способности.

Кактус

Знаехте ли, че кактусите успяват да неутрализират магнитните вълни? Те присъстват в дома ни постоянно, тъй като сме обградени от електроуреди, и затова е препоръчително да поставим кактус в близост до тях. Например малък в зоната около микровълновата печка или телевизора. Освен това, кактусите са подходящи за всеки интериор.

Важно е да отбележим и че някои от гореспоменатите растения, например бръшлян и спатифилум, са отровни и могат да доведат до алергични реакции и по-сериозни последици. Затова ги поставете на недостъпно за животни и деца място.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 8 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 8 май /валутен калкулатор/

Древни турски гадания, които ще ви предскажат съдбата ви

4 признака на дъщеря, която никога не е била обичана от родителите си

7 ефективни стратегии за договаряне на по-висока заплата

12 здравословни закуски, които ще ви направят по-слаби и красиви

Как да почистите езика си от плака и бактерии?

Топ 10 на най-говоримите езици в света

Топ 4 най-странните зодии

Знаете ли колко е дълга Великата китайска стена

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com