X
 
 

Не измивайте тези храни преди готвене

20187 0
Не измивайте тези храни преди готвене
Снимка: iStock/Guliver
Ако мислите, че като измиете дадени продукти с вода, ще се отървете от бактериите, жестоко се лъжете. Има продукти, които трябва да се сготвят директно. Foodpanda ще ви запознае с тях и с причините.

• Червено месо - когато измивате червените меса, вие добавяте влага и по време на готвене, това ще засегне вкуса. Попивайте месото с хартиена кърпа или салфетка. Ако планирате мариноване на месото, винаги го правете в хладилник. Същото важи и за пилешкото месо.

Легенди и обичаи за Великден в някогашна Станимака

Много от традициите, които са спазвали асеновградчани в миналото по повод Възкресение Христово, са се запазили и се практикуват и до дн...

• Гъби - както при месото, така и при гъбите вкусът и консистенцията се променят. Просто почистете повърхността като я обелите или изчеткате с влажна четка. Гъбите са изключително абсорбиращи, затова ги предпазвайте от излишна влага. При готвене, всички бактерии ще изчезнат.

• Яйца - масова практика е да се измиват яйцата преди консумация. Ако са домашни, това е задължително. Но, ако са от магазина, те предварително са измити, преди да бъдат пуснати в търговската мрежа. Освен това се намазват с минерално масло, което да защити яйцето.

• Тестени изделия - пастата не може да ви разболее, освен ако не прекалявате с нея. Много хора изплакват макароните си след готвене, което е голяма грешка, ако искате да имате най-доброто ястие. Изплакването на макароните служи само за изплакване на нишестето от него, което затруднява придържането на сосовете.

Зърна като ориз или киноа, обаче, трябва винаги да се мият с вода преди да започнете да ги приготвяте, за да получите правилния вкус и консистенция.

На Великден черупките от яйцата се събират, ако паднат на пода, е на бълхи и болести

Когато се белят шарените яйца на Великден, черупките трябва да се събират внимателно. Ако паднат на пода, това се приема като знак, че ...

Actualno.com

Етикети: