Не можете да продадете своята и да пробвате сватбената рокля на някой друг

1884
Не можете да продадете своята и да пробвате сватбената рокля на някой друг
Снимка: iStock/Guliver

Сватбеното тържество е обмислено до най-малкия детайл. И това е разбираемо, защото такова събитие остава в паметта до края на дните. Роклята на булката е не по-малко ценна. Народната мъдрост казва, че не можете да пробвате чуждо празнично облекло. И не можете да продадете сватбената си рокля на никого - това се счита за лоша поличба.

Защо не трябва да продавате сватбената си рокля?

Булките понякога наемат рокли, но най-често купуват. Вярно е, че не всяка щастлива съпруга решава да остави сватбената си рокля в гардероба. Най-често се продава. Народните поверия не препоръчват да правите това. Според суеверията не можете да продадете сватбената си рокля, за да не лишите семейството от хармония и спокойствие.

Строго е забранено прехвърлянето на булчинската рокля на друга булка. По време на тайнството в храма роклята е "заредена" за семейното благополучие на определена двойка. Това е силен талисман, който защитава съпрузите от различни несгоди.

Домашни поверия: Как да изплашите нещастието и да привлечете благополучие

Ако продаваш булчинска рокля, значи може да срещнеш кавги и недоверие. Вярва се, че съпругата предава на другата булка част от любовта, която я свързва със съпруга. Следователно отношенията между съпрузите ще започнат да се влошават и бракът може бързо да се разпадне.

В някои случаи се насърчава продажбата на булчинска рокля. Ако съпрузите все пак са решили да се разведат, тогава можете да се отървете от нея.

Защо е забранено пробването на чужда булчинска рокля?

Енергията на всеки човек е уникална. Дрехите лесно я попиват и пренасят по-нататък. Това важи и за булчинската рокля.

Домашни поверия: Как да изплашите нещастието и да привлечете благополучие

Празничните тържества могат да бъдат трудни. Това е толкова важен ден в живота, че булката може да изпита редица различни емоции и не винаги добри. Тя може дори да се ядоса или разстрои. Разбира се, роклята бързо ще поеме тази енергия.

Следващата булка, която пробва тоалета, ще отнесе със себе си частица от тези емоции. Но това не е най-лошото. Булката може да поеме съдбата на този, който се е омъжил в тази рокля. Може да са проблеми в брака, някаква болест или нещастие.

На неженените момичета е строго забранено да пробват сватбени рокли, дори на близки приятели и сестри. Според суеверието тя плаши съдбата си. Следователно, след като пробва роклята на някой друг, тя може да не се омъжи.

10 народни поверия, които всички трябва да знаем

Какво да правим със сватбените аксесоари?

Нашите предци са се отнасяли внимателно към булото. То не се пробвало преди сватбата и не се носело след тържеството. Това било талисман срещу зли духове. Следователно воалът в никакъв случай не трябвало да се продава. То се смятало за още по-силен амулет от сватбена рокля.

Бижутата, които сте носили на тържество, също не трябва да се продават. Те поглъщат вашата радостна енергия и я раздават с времето. Затова с продажбата им можете да подарите своето щастие. Но това важи само за бижутата.

Връхни дрехи и сватбена чанта могат да бъдат дадени на друга булка. Суеверието казва, че е най-добре да ги подарите. Но можете да продавате - не е забранено

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com