Неща, които никога не трябва да правите на работа

2547
Неща, които никога не трябва да правите на работа
Снимка: iStock/Guliver

Работното място включва някои етики и правила. Трябва да се държите професионално по време на работа и да следвате определен кодекс на поведение. Това има значение, защото има линия, разделяща личното от професионалното. Ако се държите в офиса си както вкъщи, не всеки ще го одобри. Също така, това може да повлияе и на професионалния ви растеж. И така, има някои неща, които трябва да имате предвид на работното си място.

Ето поглед към нещата, които никога не трябва да правите на работа:

5 причини, поради които да бъдеш приятел с колеги е лоша идея

Според американска анкета, проведена през 2019 г., само 15% от хората вярват, че колегите им имат истински приятели. Освен това през 20...

1.       Провеждате гневни лични телефонни обаждания

Неприятните обаждания са част от живота ни. Но това не означава, че трябва да подлагате всички останали на вашата драма. Офисът не е място за битка с жена ви или братята и сестрите. Дръжте проблемите си с връзките извън мястото, където другите работят и можете да ви чуят.

2.       Закъсняване за работа

Най-лесният начин да направите ужасно впечатление е да се явите късно на работа. Това ще направи грешно впечатление на вашия мениджър и колеги и дори може да ви уволни. Така че, имайте предвид всички неща, които могат да ви забавят.

3.       Оплаквате се твърде много

Пробвайте да не се рязсмеете: Истината за обявите за работа

Когато търсим работа, има няколко фрази, които фигурират почти във всяка обява. Как звучат и какво означават обаче са различни неща. Да...

Едно е понякога да изразявате недоволството си, но ако навлизате в рутина, когато редовно мрънкате на колегите си, по-добре променете поведението си. Колкото повече говорите за офиса, толкова по-големи са шансовете ви да кажете нещо на глас, което може да ви създаде неприятности.

4.       Прекарвате часове в социалните медии

Плащат ви за продуктивност, а не за безкрайно висене в профилите ви в социалните медии. Освен ако не е част от вашата работа, вашите дейности в социалните медии трябва да се запазват за почивката. И дори тогава използвайте телефона си и стойте настрана от фирмените компютри.

5.       Взимате облаги за работата на други хора

Ако направите това, рискувате да бъдете публично изобличени, което ви кара да изглеждате подли и неблагонадеждни. Ако бонусът трябва да отиде при някой, който контролирате, вие му изпращате съобщение, че сте най-важният член на екипа.

Десет фактора, които убиват мотивацията за работа

Липсата на внимание и проявата на достатъчно уважение от страна на началниците, стресът, несигурното бъдеще и ниското заплащане може да...

6.       Вината

Със сигурност ще има моменти в професионалната ви кариера, когато нещо се обърква и изобщо не сте виновни. Лесно е да искате да обвинявате вашия колега или служители, но когато е възможно, приемете отговорността, че сте участвали в случая.

7.       Ставате прекалено удобни

Въпреки че всичко става по-небрежно, това не означава, че потенето се превръща в част от поведението в офиса. Помислете за впечатлението, което създавате във външния си вид, отношение и действия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Най-красивите места в Испания
Най-красивите места в Испания

За повечето от нас Испания е морска дестинация с прекрасни плажове и чудни курорти. Но тази страна е истинско съкровище и може да предложи много...