Нещата, които трябва да научиш преди да навършиш 40

3045
Нещата, които трябва да научиш преди да навършиш 40
Снимка: iStock

1. Вашата представа за „най-добър живот“ винаги ще бъде противоречива.

Можете да се почувствате потиснати поради скорошен неуспех, но също така да бъдете насърчени от мисълта, че можете да си проправите път през него. Или се тревожите за преместване, но сте развълнувани от възможността да имате нови преживявания. Рядко емоциите са изцяло еднопосочни, през повечето време те са противоречиви.

Ключът е да разпознаете и приемете този факт – да спрете да се опитвате да бъдете „по-щастливи“ и да започнете да се опитвате да бъдете по-„разнообразни“.

Според изследователите, възприемането на доброто и лошото заедно може да детоксикира лошите преживявания, което ви позволява да извлечете смисъл от тях по начин, който поддържа психологическото благополучие.

Как да си гарантираме здраве на старини с действия сега?

Ако сте говорили със своите възрастни роднини, то вероятно те се оплакват от различни болежки. Немалка част от тях са следствие на това...

2. Други хора наистина искат да успеете.

Кажете, че сте разтревожени от среща на терен. Страхувате се, че потенциалните инвеститори ще разкъсат вашата презентация. Тази перспектива - този страх - ви кара да видите хората в стаята като потенциални врагове.

Всъщност е точно обратното. Те не са врагове. Те искат да те обичат. Инвеститорите постоянно търсят страхотни идеи, страхотни начинания или страхотни компании. Те искат – имат нужда – да инвестират в страхотни хора. Което означава, че са на  ваша  страна. Защото вашият успех ще им помогне да решат проблем или да задоволят собствена нужда.

3. Най-добрият съвет не е съвет.

Хората, които искат съвет относно сложни или важни решения, рядко искат да им кажете какво да мислят. Вероятно са мислили твърде много, те са толкова са се затрупали с данни, анализи и мрежи от плюсове и минуси, че намирането на яснота е почти невъзможно.

Важно за хората над 40 – задължителните прегледи, на които трябва да минете

След навършването на определена възраст и особено преминаването на 40-те години, трябва да обръщаме по-голямо внимание на здравословнот...

В този момент последното нещо, от което се нуждаят, са отговори. Те се нуждаят от умни въпроси, които да си задават. Следващия път, когато някой ви помоли за съвет, не му казвайте какво да прави. Помогнете им да намерят правилните въпроси, които да си задават. И след това се обградете с хора, които правят същото за вас.

4. Йерархичното (политическо) израстване не е постижение.

Борба, позициониране, опити да изглеждате по-добре, като карате другите да изглеждат по-зле: Играта на политика може да ви помогне да напреднете.

Но ако спечелите чрез политика, вие в крайна сметка губите, тъй като политическият успех се основава на импулсите и капризите на други хора (често други хора, които дори не уважавате или харесвате).

Това означава, че днешният успех може да бъде провал утре, а успехът или провалът до голяма степен са извън вашия контрол. Истинските постижения се основават на заслуги. Те не могат да бъдат отнети от никого.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Топ 5 на най-красивите места в Европа през пролетта

Кой е най-големият полуостров в света

Тези 3 цвята никога не трябва да се използват за боядисване на яйца за Великден

В коя държава е най-голямото пристанище в Европа

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com