НИКОГА не изхвърляйте тези неща в тоалетната!

17020
НИКОГА не изхвърляйте тези неща в тоалетната!
Снимка: Thinkstock

Поради някаква причина хората нямат проблем с това да изхвърлят какво ли не в тоалетната си, когато се чудят къде да го хвърлят. И докато тоалетната хартия или дори останало парченце сапун не пречи на канализацията, има една камара неща, които са потенциална опасност за дома и спокойствието ви, защото могат да задръстят канала ви доста сериозно.

1. Тоалетна хартия 

Както по-рано споменахме, в повечето случаи тя не е проблем. Но това важи само ако живеете в къща или жилищна сграда. Ако обаче имате септична яма, забравете за изхвърлянето на хартията в тоалетната.

2. Конци за зъби

След като почистим зъбите си в банята, особено ако е баня и тоалетна в едно помещение, дори не се замисляме, като пускаме конците по канала. И защо да е проблем, това е тънък конец, който минава навсякъде, нали? 

Всъщност не. Влакнестият материал на конците, може да ги накара да се натрупат по канала и да го запушат. Освен това няма нищо екологично в това действие, защото конците не се разграждат и сериозно замърсяват околната среда.

3. Дъвки

За нищо на света не изхвърляйте дъвките си по канала, защото може да се залепи някъде по тръбите и да предизвика сериозно запушване.

Премахнете ръждата от тоалетната само за 15 минути

4. Риба

Неведнъж сме гледали филми и анимации, в които починалата златна на семейството рибка намира края си по канала на тоалетната. Но това е лоша идея, защото може да запуши канала. В Канада дори, властите специално се обръщат към хората с молба да не го правят, защото в края на цикъла на тоалетната, изливащите се тела на мъртви риби са се превърнали в ужасяваща картинка.

5. Лепенки

Лепенките за рани са комбинация от най-различни материали, които не се разтварят във водата и единствено само ще се натрупат, задръствайки канала ви.

6. Лещи за очи

Проблемът с контактните лещи е изцяло екологичен. Те са достатъчно малки, за да минават навсякъде и не могат да запушат тръбите, но са изработени от полимери, които не се разграждат и така замърсяват природата ни.

7. Котешката тоалетна

Тоалетната ви ще стане като нова, с помощта на тези домашни бомбички!

Едно отдавашно изследване беше показало, че тоалетната ни е много по-чиста от клавиатурата на компютъра например или дистанционното. То...

Да, предполага се, че тоалетната е точно за това - за изпражненията. Проблемът с котешката тоалетна е, че тези на вашия любимец ще се втърдят и залепнат по тръбите, за това тяхното място е в коша.

8. Белина

Белината има потенциален шанс да повреди тръбите ви, за това е по-добре да не я ползвате всеки ден, а по-рядко. Ако искате да миете тоалетната си всеки ден, по-добре използвайте оцет.

9. Маски за лице

Всички маски за лице, особено тези, които са парче напоено в кремове и лосиони не трябва да стигат до канала, защото се натрупват, не се разтварят и запушват канала.

Ето как да почистите до блясък тоалетната с таблетките за зъбните протези

Всеки иска санитарните помещения в дома да блестят от чистота. Много често хората да дават пари за скъпи препарати, а понякога ефекта е...

Блестящо чиста тоалетна с едно малко усилие

10. Пакетчета чай

Макар и да изглеждат безвредни (и дори разтворими) те се натрупват с времето и причиняват запушване.

11. Пластмасови торбички

За нищо на света и при никакви обстоятелства не изхвърляйте това в тоалетната. Независимо колко са големи или малки, пластмасовите торбички не стига, че зверски запушват канала, но и са изключително вредни за околната страна и не се разграждат никога.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Родени с късмет: На тези зодии всичко им се случва с лекота

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com