Никога не комбинирайте ТЕЗИ храни с картофи - вредно е за стомаха

7448
Никога не комбинирайте ТЕЗИ храни с картофи - вредно е за стомаха
Снимка: https://pixabay.com

Картофите са един от най-популярните зеленчуци в нашата и в европейската кухня. Често пъти те са страхотно допълнение към вечерята, но се приготвят и като отделно ястие. В някои комбинации те могат да бъдат трудни за смилане и да имат отрицателен ефект върху тялото. Какво не трябва да се комбинира с картофи?

Хранителни стойности на картофите

Рецепти за вкусни картофени ястия, които да опитате у дома

Обичаме картофените ястия и знаем, че те са много вкусни и любими на много хора. Да, някои от тях не са от най-здравословните, но може ...

Картофите са много лесни за отглеждане и богати на хранителни вещества. Съдържат много ценни вещества и минерали, както и витамини: A, B1, B2, B6, D, E, K, H, PP.

Съдържат и голямо количество витамин С. Младите зеленчуци имат около 16 мг от него, което е 1/4 от дозата, необходима през деня за правилното функциониране на организма. Освен това те са богат източник на минерали като желязо, магнезий, манган, йод, калий и калций. Картофите също съдържат калий, флуор и сяра. Този популярен зеленчук обаче не трябва да се комбинира с отделни продукти поради наличието на нишесте.

Какви продукти не трябва да се комбинират с картофи?

Картофите са зеленчуци, които не са с високо съдържание на калории, те осигуряват много ценни хранителни вещества на тялото. Разбира се, важно какво количество картофи ядем и с какво ги сервираме.

Чудни и лесни картофки с чесън на фурна

Продукти: 2 кг картофи 2 средни глави червен лук 2 скилидки чесън 1 с. л. мащерка, ситно нарязана или 1 ч. л. суха мащерка 60 мл ...

Картофите са най-богатият източник на нишесте, което реагира с животински протеин. В резултат на това процесът на ферментация в стомаха се ускорява. Това може да доведе до газове, тежест и храносмилателни проблеми. Такава комбинация затруднява смилането на храна, което е предпоставка за по-бързо напълняване.

Препоръчително е да не сервирате картофи в комбинация с тлъсти меса. Струва си да се откажете от използването на мазнини, когато приготвяте този зеленчук за ядене.

Добри ли са меките картофи?

Интернет потребителите често питат с какво да не комбинират картофите, но и кога могат да се ядат. Най-често се чудят дали суровите и вече меки картофи са добри за консумация. Оказва се, че кожата на картофите старее подобно на човешката кожа, въпреки че процесът е много по-бърз. С времето губи своята твърдост и започва да се набръчква, а вътрешността става все по-мека и по-мека. Ако картофите отвътре са много отпуснати и кашави, това е знак, че трябва да се изхвърлят и че не стават за ядене.

Опасно ли е да ядем покълнали картофи

Картофите, оставени за твърде дълго, могат да започнат да поникват, което води до дебат дали е безопасно да ги ядете. Някои хора смятат...

Ако върху тях са се появили кълнове, но кожата е все още доста твърда на допир, те могат да се консумират след отстраняване на ефлоресценцията. Важно е да се отървете от израстъците, защото те натрупват соланин, който е токсичен химикал. Картофите ще останат свежи по-дълго, когато се съхраняват на сухо, тъмно и хладно място.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com