Никога не купувайте тези неща втора ръка

4241
Никога не купувайте тези неща втора ръка
Снимка: iStock/Guliver

Обикновено, когато чуем за магазин втора употреба, си представяме дрехи, а някои хора дори предпочитат да пазаруват от такива и в това няма нищо лошо. Понякога може да откриете истински находки. Има някои вещи обаче, които не е препоръчително да купувате втора ръка по една или друга причина. Ако ви трябва нещо такова, е добре да заделите средства и да си го купите ново. Вижте за кои вещи говорим.

Обувки – в магазините втора ръка често се срещат и обувки. Специалистите съветват да не купувате обувки втора ръка, защото те са чудесен гостоприемник на бактерии и микроби. По принцип, ако носите нови обувки всеки ден, експертите съветват да ги изхвърлите след максимум четири месеца. Ако не ги носите всеки ден, може да ги запазите и по-дълго време. Ето защо е добре да не купувате вече носени обувки.

6 вещи, които е по-добре да купувате втора употреба

Мнозина смятат купуването на вещи втора употреба като нещо, което правят само финансово затруднените хора. Истината е, че много държави...

Бижута – вероятно ще ви поискат много по-висока цена от действителната, а и пак не знаете кой ги е носил и какъв е произходът им. Ако искате качествени и красиви бижута, най-добре изчакайте колкото време е необходимо, за да съберете пари за тях, но си купете нови.

Аксесоари за домашни любимци – все едно да купите за себе си съдове за хранене втора ръка, недопустимо е, защото не знаете дали предният им ползвател е бил здрав. Не подлагайте живота на домашния си любимец на риск, купувайки легло, завивка, играчки или друго втора употреба.

Килими – или други постелки за дома. В никакъв случай не купувайте такива втора употреба. Дори да ги изперете след това, те пак няма да са толкова чисти, колкото новите. Развъдник на микроби и бактерии, килимите трябва да са нови, когато ги поставяте за първи път у дома. Не рискувайте с такива втора ръка.

Телевизор – опасността при него е, че може да не е годен за употреба, тъй като телевизорите се произвеждат с определен срок за експлоатация. Ако го купите втора употреба, няма да знаете колко е бил ползван телевизорът и вероятността скоро след като сте го довели у дома да спре да работи, е голяма. Колкото и да се чудите или опитвате да ремонтирате, той едва ли ще се включи и ще работи като нов, просто защото не е.

Авточасти втора употреба – няколко важни съвета

Когато автомобилът, с който толкова много сте свикнали и без който на практика не можете, се развали, не ви остава нищо друго, освен да...

Прахосмукачка – знаем, че те са сред скъпите и безкрайно полезни уреди за едно домакинство, ето защо често се налага да прибягваме до моделите втора ръка. Ако си купите такава обаче, няма да знаете колко време е била ползвана и дали е ползвана правилно. Съответно тя може да се развали, а ремонтът да не помогне.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com