НИКОГА не носете тези неща в самолет

2450
НИКОГА не носете тези неща в самолет
Снимка: iStock/Guliver

Неща, които не трябва да носите, когато пътувате

Можете да се чувствате комфортно както в самолета, така и когато пристигнете на местоназначението си, без да жертвате стил – но всеки знае агонията да носите неправилното нещо, което може да направи полета ви неудобен. Ето какво е добре да избягвате и как да го замените така, че да се чувствате комфортно.

Как да взимаме правилните решения

Бижута или обемисти аксесоари

Металът ще ви забави по отношение на проверката по сигурността. Аксесоарите могат да задействат металотърсачите; както и обувките, които имат големи метални украшения или шипове. Бижутата, които могат да бъдат трудни за премахване, също ще ви забавят на линията за проверка. Всяко бижу, оформено като потенциално оръжие, също повдига съмнения.

Носете вместо това: Свалете бижутата си – с изключение на обикновена гривна, която можете лесно да свалите, да речем – и ги проверете с багажа си или ги поставете в чантата си.

Защо никога да не използвате хотелските сешоари

Всичко стегнато

Тесните талии, поли, блузи, ризи са забранени по време на пътуване, поради простата причина, че телата ни естествено се подуват, когато летим. Искате да избегнете спазми докато се движите и седите. Ограничителното облекло не се съчетава добре с подуване, по-добре е да можете да се движите удобно, като насърчавате здравословното кръвообращение и избягвате дълбока венозна тромбоза – кръвни съсиреци в краката.

Носете вместо това: Всичко с еластична талия. Клинът и стилните потници могат да ви накарат да се чувствате уютно, без да жертвате стила си. Модерните дизайни анцузи и спортни екипи се превръщат във все по-често срещана мода по летищата.

Неудобен сутиен

Едно от най-важните неща, които трябва да избягвате, докато летите, е неудобният сутиен. Сутиен, който се забива в раменете и гърдите ви, ще става все по-стягащ във въздуха.

Носете вместо това: Безшевен спортен сутиен, който няма метални пластини или кукички.

Оскъдно облекло

Толкова сте развълнувани от тази ваканция на плажа, че се хвърляте по изрязана блуза и леки шорти, докато не се окажете замръзнали в кабината на самолета. Друг проблем с оскъдните връхни дрехи е, че те могат да бъдат обидни в определени страни и култури. Освен това в случай на пожар или евакуация е по-добре да бъдете напълно покрити - пързалката за евакуация не е неудобна на гола кожа.

Носете вместо това: Слоеве, слоеве, слоеве! Има голяма разлика в температурата в кабината по време на полет и преди излитане. Ако не искате да носите много слоеве, приберете ги в ръчната си чанта, когато температурите започнат да падат.

Високи токчета, джапанки и чехли

Може да е трудно да изберете правилния чифт обувки за летене. Високите токчета могат да ви забавят в случай на евакуация. Джапанките не са най-стилните и удобни опции, освен това те оставят краката ви открити, а летищата са приют на сериозни бактерии, които могат да ви донесат гъбични инфекции.

Вместо това носете обувки с връзки, които можете да стегнете и разхлабите, ако е необходимо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com