Никога не правете ЕДНА и съща тренировка всекидневно

4602
Никога не правете ЕДНА и съща тренировка всекидневно
Снимка: https://pixabay.com

Може би тренирате все така усилено, но напоследък не виждате желаните резултати. Не усещате, че тялото извършва активност и не виждате повече мускули и по-малко цифри на кантара. Това може да се дължи на факта, че правите една и съща тренировка всеки ден. Това явление има своя термин и се нарича фитнес плато – когато извършвате едно и също упражнение и сте спрели да постигате прогрес. Възможно е дори да се появят болки и травми, на които да пречите да се възстановят.

Не е правилно да извършвате една и съща тренировка всеки ден, защото така тялото не разполага с достатъчно време да се възстанови между сесиите, а се натоварват едни и същи мускули. Така се повишава риска от износване на стави, мускулни травми и наранявания. Ако се нараните, няма да можете да тренирате по-дълго време заради това, че сте правили едни и същи упражнения всеки ден. А и така любимата ви тренировка няма да бъде толкова ефективна, каквато е била в началото.

ТЕЗИ твърдения за мускулите са само МИТ. Каква е истината?

Тренировките и добрият външен вид са важна част от ежедневието на всеки хора. Ако фитнесът е ваша страст, но избягвате тренировките с т...

Дори да си дадете почивка, но после отново да повторите упражненията, пак няма да постигнете нищо. Така единствено ще забавите постигането на желаните резултати. Колкото и дни в седмицата да отделяте за тренировка, ако тя е една и съща, само ще повишите риска от травми, а и няма да видите желания резултат.

Това, което може да направите, е да не извършвате еднакви тренировки. Според групата, която искате да тренирате и упражненията, от които имате нужда, има базови упражнения, които обаче се различават по интензитет и поредност. Ако всяка сутрин бягате по половин час например, разнообразете тренировката със силови упражнения или тежести. Важно е да включите и кардиотренировките, които трябва да са между 180 и 300 минути на седмица. Ако правите само силови упражнения, ще ги пропуснете. Ето защо тренировката ви трябва да се състои от всичко по малко, само така ще бъде наистина ефективна.

Трябва да изненадвате тялото си, да не му позволявате да свиква с упражненията, защото тогава те просто не му се отразяват. Старайте се да внасяте разнообразие в тренировките независимо дали ги правите у дома, във фитнес залата, сред природата. Само така ще постигнете резултатите, които желаете и към които се стремите. Освен това по този начин ще усещате активността върху отделните части от тялото и натоварването няма да граничи с травма, а с удоволствие от добре свършената работа. Разнообразявайте тренировките си, за да постигнете мечтаната фигура.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com