Николай Иванов е победителят в конкурса “Jameson Empire Done in 60 seconds”

24778
23-годишният талантлив младеж става третия участник, спечелил конкурса у нас.

Името на големия победител в конкурса на Jameson Irish Whiskey и списание EMPIRE е Николай Иванов. Той успя да се пребори с конкуренцията със своя анимационен римейк на хитовия „Приятелю ТЕД на Сет Макфарлaн, който преди броени дни бе водещ на церемонията по връчването на наградите „Оскар”. Едва на 23 години, талантливият младеж става третия участник, спечелил конкурса у нас.

Николай Иванов е завършил специалностите „Анимация“ и „Графика и илюстрация“ в НБУ и съвсем естествено има огромното желание и необходимия ентусиазъм  да се развива в тази посока. Сега му предстои да замине за Лондон, за да се включи в големия световен финал, където ще премери сили с победителите от останалите 17 държави-участници в конкурса, сред които Чили, Япония, Гърция, Казахстан и др.

Да срещнеш Тим Бъртън

След страхотния успех, който постигнаха българските участници в тазгодишния конкурс за римейк на филм в 60 секунди – Jameson Empi...

Българската група, която ще замине за Англия е повече от впечатляваща. Звездата от сериала „Под прикритие“, Александър Сано ще придружава нашия финалист в пътуването му към финала, а в бляскавата вечер към тях ще се присъединят българският футболист Димитър Бербатов и журналистът и продуцент Георги Тошев, които са специални гости на списание EMPIRE и Jameson Irish Whiskey.

Глобалният финал на надпреварата е на 22 март, 2013 г. в музея на киното в Лондон. При евентуално класиране в световния топ 5, Николай Иванов ще получи изключителната възможност да присъства на церемонията по връчването на големите награди на списание EMPIRE на 24 март, където ще представи своя късометражен филм в присъствието на звезди от ранга на Гари Олдман, Тим Бъртън и още от най-големите имена на световното кино.

За трета поредна година България се включи в един от най-любопитните и забавни кино конкурси в света - Jameson Empire Done in 60 Seconds. Талантливите ни режисьори - професионалисти, любители и мечтатели, имаха нелеката задача да пресъздадат класически филм в не повече от 60 секунди. Оценяването на подадените заявки бе дело на звездно жури в състав: актьорите Васил Василев – Зуека и  Стефан Щерев, както и журналистите Драгомир Симеонов и Стоян Георгиев, Изпълнителен директор на Webcafe.bg.

Ето и имената на победителите в отделните категории:

Голямата награда се връчва на Николай Иванов за неговия римейк „Приятелю ТЕД”.

Вашата минута започва да тече сега!

Дадено е началото на третото издание на “Done in 60 seconds” – световният конкурс на JAMESON за римейк на филм в 60 с...

Наградата за специални ефекти, сценография и костюми се връчва на Калоян Николов и Любомира Костова за римейка на филма „Gulliver”.

Наградата за главна женска роля се връчва на Моника Иванова и Вероника Иванова за участието им в римейка “Brokeback Mountain”.

Наградата за мъжка роля се връчва на Леонид Йовчев за участието му в римейка “Gulliver”.

Наградата за адаптиран сценарий се връчва на Стоян Янков за римейка „Портокал с часовников механизъм”.

Наградата за цялостен принос към развитието на конкурса се връчва на Тихомир Дулев.

Самюел Джаксън съветва младите кинотворци

Броени дни преди финала на конкурса за римейк на филм в 60 секунди е време за последни ценни съвети към участниците. Легендата на Холив...

Специалната награда на Jameson Irish Whiskey се връчва на Юли Рачев за неговия римейк “The real Kaiser Sauce”.

Изключително любопитен бе филмът на Калоян Николов и Любомира Костова, които представиха впечатляваща едноминутна адаптация на „Гъливер“, която се отличи с прекрасни костюми, и завидно количество специални ефекти. Запомнящо се е и участието на Леонид Йовчев, играещ ролята на Хамлет от едноименната пиеса, поставена в Народен театър „Иван Вазов“.

На предстоящия финал в Лондон международно жури, съставено от доказани имена от филмовата индустрия ще селектира най-добрите пет филма, които на 24 март, 2013 г. ще достигнат до заветната церемония по връчването на големите награди на списание EMPIRE. Церемонията е един от най-значимите кино форуми на планетата, в който изборът на победители в отделните категории се извършва от читателите на най-популярното кино списание.

Последното издание на надпреварата бе повече от успешно за България. Неповторимият римейк на „Едуард Ножиците“, дело на Росен Илиев и Мелина-Елина Бондокова се пребори с жестоката конкуренция на глобалния финал в Лондон. По този начин младите ни таланти извоюваха своето място в световния топ 5 и достигнаха до голямата церемония по връчването на наградите на списание EMPIRE.

Нека пожелаем успех и на Николай Иванов и неговия римейк „Приятелю ТЕД“ по пътя към големия финал! За повече информация, моля посетете: www.jamesonempirediss.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?
Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

След няколко години потребителите в Германия може би вече няма да могат да избират между кафяви и бели яйца. "Днес вече виждаме все по-малко кафяви...