Няколко идеи къде да отидете и какво да правите с вашето дете на 1 юни

2943
Няколко идеи къде да отидете и какво да правите с вашето дете на 1 юни
Снимка: Shutterstock

Утре е 1 юни – Денят на детето, който всички малчугани чакат с нетърпение. И освен подаръци, децата ще се зарадват и на време, прекарано със своето семейство и приятели. Ето ви няколко идеи как да прекарате първи юни със своето дете и да му създадете незабравими спомени :

Организирайте си парти в двора – ако живеете в къща или затворен комплекс, където има двор, може да си организирате градинско парти. Може да си направите събиране и в парка, тъкмо наоколо ще има и други деца, а и е възможно да попаднете на концерт или друго организирано събитие по случай Деня на детето. Ако решите да си направите парти в двора, запалете скарата и поканете приятелски семейства, за да имате както вие компания, така и вашето дете. А и какво по-хубаво от вкусна храна, приятна компания и много, много веселие ?

Отидете на музей – ако детето ви си пада по изкуство, вижте дали няма някоя изложба, която да му хареса. В големите градове има изобилие от музей на различни тематики – исторически, природонаучен, парк-музей Врана, Детски научен център Музейко - София, музей на илюзиите, археологически и др.

Кой е най-подходящият спорт за подрастващото ви дете?

Направете дарение – ако детето ви обича да помага на околните, може да го насърчите да направите дарение за някой нуждаещ се човек, сиропиталище, кучешки приют и т.н. Не лишавайте детето си от подарък и преживявания в Деня на детето, но го питайте дали би искало по-малък подарък, а остатъка от парите да ги дарите. Така ще го научите на емпатия и че материалното не е толкова важно, колкото спомените и добрите дела.

Бъдете доброволци – още един начин да помогнете, да прекарате време заедно и да възпитате детето си да бъде добро. Отделете няколко часа и помогнете на някоя организация или отидете да разходите бездомно куче от приют. След това, разбира се, заведете детето си на кино, боулинг или където му се ходи.

Четете книга заедно – може да се опитате да влизате в ролята на героите в книгата и взаимно да се забавлявате. Нека всеки от семейството да си избере по един или няколко герои и когато ги чете, да се превъплъщава в тяхната роля. Така книгата ще “оживее” и четенето ще бъде едно доста по-различно занимание от обикновено.

Сгответе си тематичен обяд/вечеря – но нека не са просто любимите ви храни, а по-скоро си изберете тема и сгответе нещо тематично – ястия от Италия, от Япония и т.н. или пък рецепти, приготвени в любим филм – Властелинът на пръстените, например.

Как да вдъхнем любов към движението при децата?

Отидете на събитие, организирано в квартала или центъра – на 1 юни на доста места се организират събития, които да зарадват малчуганите. Ако няма такова във вашия квартал, със сигурност в центъра на града или някой парк е организирано нещо.

Направете си филмов маратон – някои деца не обичат да излизат навън или да са сред много хора за дълго време. Ако и вашето е такова, направете деня му по-хубав, като му организирате нещо у дома. Може да си направите филмов маратон или пък да играете бордни игри заедно.

Каквото и да правите на Денят на детето, постарайте се малчуганът да си прекара добре и му създайте незабравими спомени, които да помни цял живот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com