Няколко причини защо детето трябва да прекара лятната ваканция при баба и дядо

5318
Няколко причини защо детето трябва да прекара лятната ваканция при баба и дядо
Снимка: БГНЕС

Няма дете, което да не си спомня с умиление за безкрайните летни ваканции, които е прекарвало при баба и дядо на село. Няма как да не ги считат за най-забавните и безгрижните моменти от детство им. Чистият въздух, контактите с останалите деца, свободата определено оказват влияние върху възпитанието и израстването на детето. Ако се колебаете дали да оставите детето си през ваканцията при баба му и дядо му на село, само се върнете в годините назад.

Ето няколко причини да го направите:

Партньорът иска почивка: Какво да направиш

Със сигурно не е приятно да чуете от партньора, че иска почивка от вас и от връзката ви. Несъмнено за това има причина, но вероятно не ...

Сближаване между поколенията

Емоционалната връзка между баба, дядо и внуче са съществени за детското развитие. Така децата обогатяват емоционалния си свят. Не случайно е установено, че бабите и дядовците, които общуват по-често с внуците си, живеят много по-дълго. Затова оставете всички притеснения и изпратете детето при възрастните си родители. Така ще направите всички щастливи.

Споделяне с баба и дядо

Всички родители са наясно, че децата им избягват да споделят с тях повечето от нещата, които ги вълнуват и които преживяват. В същото време без проблем споделят почти всичко с бабите и дядовците си. По заобиколен път тези споделени тайни ще достигнат до вас. Все пак, важно е детето и неговото спокойствие.

Финансов плюс

Винаги имаш право на избор

Планирате дългоочакваната почивка за едни от най-светлите християнски празници- Великден? Дали на брега на морето, където изгревите мог...

Докато детето е на село и баба и дядо се грижат за него, най-накрая и вие можете да се поглезите и да похарчите пари и за себе си.

Допълнителни забавления

Родителите трудно намират време за пълноценно занимание с децата. Тези 2-3 часа, които отделяме вечер след работа, съвсем не са достатъчно. При баба и дядо малчуганите ще общуват много с тях, възрастните  ще се посветят изцяло на тях и това ще се проличи. Можете да проявите креативност и да подшушнете на бабата и дядото какво да чете детето, какви задачи да решава, какви думи по чужд език да научи и др. В края на почивката няма да има разочаровани, а детето ще е съчетало полезното с приятното.

Детето научава повече за вас

Баба и дядо със сигурност ще споделят много забавни случки от вашето детство, както и поучителни истории. Те със сигурност ще окажат своето влияние върху детето. Точно така децата ще могат да научат повече за своите родители.

COVID-19 връща българите на село

Големият град вече не е най-притегателното място за живеене в България. Както и в много други държави, и тук миналата година селото се ...

Депресията остава далеч от детето и неговите баба и дядо

Симптомите на депресия изчезват напълно при близкия и продължителен контакт на внуците с бабите. Усещането, че някой има нужда от тях, ката възрастните хора да се чувстват полезни и животът им отново придобива смисъл. В същото време, децата пък се чувстват полезни като помагат на баба и дядо. Ползата определено е взаимна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Най-разтърсващата притча за прошката
Най-разтърсващата притча за прошката

Живял един човек. Животът му бил обикновен, като на всички хора – в него имало и хубаво, и лошо. Дошъл последният му час и човекът напуснал...