Нуждаем ли се от пробиотици и на каква е цената им в аптечната мрежа

885
Нуждаем ли се от пробиотици и на каква е цената им в аптечната мрежа
Снимка: iStock

Няма човек, който да не е бил подложен на проблеми с храносмилането. Сигурно сте чували, че стомашните болки са симптом, който говори за нарушен здравословен ритъм. Какво е решението? Не е случайно, че в рецептата, която е написал личния ви лекар присъства пробиотик. Навярно се питате каква е ролята му и дали е задължително да го включите в приема с други медикаменти. Пробиотиците са така известните полезни бактерии, които имат съществен принос за това да бъдат подобрени имунозащитните сили на организма. Какви са познатите в аптечната мрежа пробиотици видове цени ще разкажем в днешната публикация.

Какво представляват полезните бактерии и каква е ползата им за човешкото здраве

Преди да изясним какви са основните видове пробиотици и на каква цена можете да ги закупите от аптечната мрежа е решаващо да се запознаете с това какво всъщност са и действително ли са толкова решаващи за здравето.

Научни изследвания сочат, че става въпрос за жив микроорганизъм, който се намира в чревната флора. Това са пакет от бактерии, а буквалния превод на използваното определение означава „pro”, което означава „за“, и гръцкото „biotic“, което означава „живот“. накратко това са микроорганизми, които ежедневно се грижат за здравето и поддържат баланса в чревната флора.

Сигурно сте попадали на лекар, който да се интересува от това с какво се храните. Въпросите относно храната, която консумирате не е провокирана от чисто любопитство, а от това да стане ясно дали приемате достатъчно пробиотични бактерии. Най-съществено количество полезни микроорганизми се съдържат в:

  • Киселото мляко;
  • Фермернтиралите храни – гроздов сок, оцет, кисело зеле;
  • Кефир;
  • Зелени банани;
  • Шоколад и други.

Разбира се източниците за набавяне на са малко, а това е показателно, че при разнообразно хранене не би следвало да имате чревен дискомфорт, който да доведе до отслабване на имунитета.

Познати видове пробиотици

Както всеки друг микроелемент, който има съществено значение за правилното функциониране на човешкия организъм се различава по своето действие така и при живите полезни бактерии има разнообразие, което е конкретизирано с различен ефект спрямо ролята му върху човешкото тяло. Сред най-популярните видове се нареждат:

  • Лактобацилус. Когато хапвате повече кисело мляко със сигурност си набавят нужните количества. Тези бактерии се срещат както в храносмилателната така също в половата и пикочната системи;
  • Сахаромицес. За силен имунитет можете да се доверите именно на този вид, благодарение на който се поддържа нормална чревна флора;
  • Бифидо. Любопитен факт е, че те се формират няколко дни след раждането. Намират се в дебелото черво и са показателни за здравето на стомашно-чревния тракт. При диарии лекарите включват както диета, която да спазвате при хранене така и бифидобактерии.

Имайте предвид, че повечето пробиотици представляват комплекс от различни бактерии, които имат комплексно въздействие, посочват от Място в сърцето. Те подпомагат подобряването на имунните сили на организма, грижат се за чревната флора и спомагат за постигане на оптимално здравословно състояние на организма.

Колко струват пробиотиците

Няма как да не се позаинтересувате колко ще платите за набавянето на качествени пробиотици от аптечната мрежа. Първото, което забелязват клиентите е, че сравнително малко количество цената е доста висока. Имайте предвид, че става въпрос за концентрирани продукти, които се приемат по схема, обикновено с едни прием дневно.

Офертите за този тип продукти безспорно са високи от гледна точна на средностатистическия потребител. Това, което трябва да подчертаем е, че дозировката, която следва да бъде приета е минимална, а ефекта е почти моментален. Това нарежда продуктите от категорията като ефективни и дори икономични, тъй като една опаковка може да бъде използвана повече от година и то само в случаи, когато имате здравословен проблем, при който е включен прием на пробиотик.

И все пак има конкуренция между отделните аптеки. Изгодни цени можете да откриете в онлайн обектите, които предлагат гъвкави условия и периодични разпродажби. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com