Ограничете тези храни и ще намалите разширените вени

16589
Ограничете тези храни и ще намалите разширените вени
Снимка: Pixabay.com

Венозната недостатъчност, чиито симптоми включват разширени вени, може да бъде резултат от много причини и рискови фактори. Наднорменото тегло и затлъстяването са едни от тях, защото те ефективно натоварват тялото ни, което след това не може да работи правилно. Наред с други неща, кръвоносната система страда от това. Колкото по-голямо е теглото на тялото ни, толкова по-трудно е да се поддържа правилното кръвообращение, кръвоносните ни съдове отслабват и рискът от застой на кръв във вените се увеличава значително. Коремното затлъстяване е изключително опасно в този случай. Твърде много мазнини, натрупани в тази област, правят притока на кръв от краката към сърцето много по-труден.

Струва си да започнем профилактиката на разширените вени, като променим диетата си , което не само ще ни помогне да намалим телесното тегло и по този начин да намалим натиска върху вените, но и ще ни снабди със съставки, които укрепват и еластизират кръвоносните съдове. Това ги прави по-малко вероятно да се разширят, което е първата стъпка към хронична венозна недостатъчност. Правилните хранителни навици са важен елемент в превенцията на венозни заболявания. Ето защо си струва да знаете какво не трябва да ядете за разширени вени, за да се предпазите ефективно от тях.

Какво да избягваме при разширени вени? Какво да не ядем и какво трябва да ограничим?

Трябва да знаете каква е оптималната диета за проблеми с разширени вени. Струва си обаче да разберем за какви продукти трябва да бъдем особено внимателни, като напълно ги премахнем от менюто си или значително намалим консумацията им. Това са:

твърде много сол (включително силно осолени продукти) - солта повишава кръвното налягане, причинява задържане на вода в организма и увеличава риска от подуване, което пречи на правилното кръвообращение,

бонбони,

транс-мазнини (хидрогенирани растителни масла) - повишават лошия ЛДЛ холестерол в тялото ни, забавят притока на кръв и причиняват възпаление на вените, което води до образуване на разширени вени. Те включват:

пържени храни;

чипс и други солени закуски;

сладкиши (вафли, бисквитки);

разтворими супи, сосове на прах, замразени чипове;

маргарин

алкохол,

пушени храни,

високо обработени, химически консервирани продукти .

Всички тези продукти влияят отрицателно върху състоянието на кръвоносната ни система и отделните кръвоносни съдове. Освен това ефектът от консумацията им също е затлъстяване, което затруднява кръвообращението и отслабва кръвоносните съдове, увеличавайки риска от т.нар. паякови вени и разширени вени. Продуктите от този тип също често причиняват запек, който претоварва вените ни и възпрепятства притока на кръв от краката към сърцето, което води до проблеми с венозната система.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Мачкат всички по пътя си: Тези зодии са най-големите кариеристи

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Фешън икони: Жените от тези зодии са най-стилните

Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com