Отбелязваме Световния ден на оралното здраве

11902
Отбелязваме Световния ден на оралното здраве
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Българският зъболекарски съюз отбелязва Световния ден на оралното здраве 20-ти март.

Денят е учреден по инициатива на Световната дентална федерация (FDI World Dental Federation), включваща в себе си около 200 национални асоциации, от над 130 страни, сред чиито членове е и Българският зъболекарски съюз.

Симптомите, които показват, че тялото ни боледува

Много хора не разбират значението на магнезия за тялото, пише framar.bg. Той е от решаващо значение за мозъка, сърцето, мускулната функ...

FDI e единствената световна организация в областта на денталната медицина, която е в официални отношения със Световната здравна организация (СЗО) и Организацията на обединените нации (ООН) и избраната дата – 20-ти март се отбелязва официално в стотици държави по целия свят. Тази година мотото на Световния ден на оралното здраве е "Усмивка за цял живот", съобщиха от зъболекарския съюз.

Във връзка с отбелязване на инициативата БЗС провежда различни по мащаб дентални форуми.

На 27-29 март в Медицински университет - Плевен ще се състои Четвърти Национален форум по дентална медицина, организиран от Районна колегия на БЗС - гр. Плевен. Той ще премине изцяло под знака на Световния ден на оралното здраве.

В периода 26-28 март в Двореца на културата и спорта, гр. Варна, ще се проведе регионалното мероприятие на БЗС – "Варна-Дент", отново в духа на Световния ден на оралното здраве.

Как канабисът уврежда паметта

Тийнейджърите, които пушат канабис в продължение на три години могат да увредят своята дългосрочна памет, предупредиха изследователите....

По повод отбелязването на празника у нас, Световната дентална федерация (FDI), благодарение на активността на Български зъболекарски съюз, изработи специално на български език официалния плакат на FDI за Световния ден на оралното здраве.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com