Отървете се от миризмата на ТЮТЮН в автомобилите - народни средства, които действат ефективно

7019
Отървете се от миризмата на ТЮТЮН в автомобилите - народни средства, които действат ефективно
Снимка: Pixabay.com

Силната, остра и неприятна миризма на тютюнев дим, абсорбирана в дрехите, тапицерските материали и отложена върху всякакви повърхности, може да причини гадене, слабост и главоболие при непушач, да не говорим за рисковете за здравето от вдишаните частици от опасни вещества. А опушеният салон на автомобила може да се превърне в истинска газова камера за привържениците на здравословния начин на живот.

Въпреки това, не се отчайвайте, ако имате кола, която преди е била използвана от пушач. Има редица народни средства и ефективни решения, които бързо и ефективно ще премахнат неприятните миризми в купето.

Как може да се отървете от мухлясалата миризма в дрехите?

Ако имате проблем с неприятната мухлясала миризма, която е обхванала дрехите ви, значи сте на правилното място. Създадохме най-подробно...

Сода за хляб

Обикновената сода бикарбонат също може да помогне. Той е евтин адсорбент и освен че облекчава болезнените усещания от изгаряния, може ефективно да абсорбира миризми, включително и от тютюнев дим. Содата може да се остави в отворен съд само за няколко часа.

Може също содата за хляб да се поръси точно върху седалките, килимите под краката ви и по пода. След един ден просто трябва да го съберете с прахосмукачка. Тази процедура ще изисква около пакет сода.

Трапезен оцет

Друг народен лек е течност, не по-малко миризлива от самите цигари. Говорим за трапезен оцет, който е 3-15% воден разтвор на оцетна киселина. Можете да намерите такъв във всяка кухня. Може ефективно да разтваря мръсотията, мазнините и да отмива микробите. Неговият слабо концентриран разтвор (1-2 чаени лъжички на чаша вода) може да се използва за избърсване на вътрешните облицовъчни материали в колата.

Съвети за справяне с миризмата при изпотяване

Прекомерното изпотяване (иначе известно като хиперхидролиза) е много постоянен и смущаващ проблем, с който всички можем да се справим -...

Амонячен разтвор и амоняк

Ако всички предишни методи не дават желания резултат и не са премахнали миризмата на цигари, тогава можете да използвате тежката артилерия - амонячен разтвор или амоняк. Това са доста мощни адсорбенти, значително превъзхождащи по сила вече споменатите оцет и активен въглен.

Изсипани в плосък отворен контейнер и оставени в колата за 5-10 часа, те са в състояние да премахнат дори силно вкоренени миризми в тапицерията на седалките, таваните и пластмасата. Високите концентрации на тези вещества във въздуха могат да причинят замайване или дори припадък.

Озониране

Последната мярка за тези, които са разочаровани от народните методи за борба с миризмата на тютюнев дим, могат да бъдат процедурите, предлагани от автомивките: озониране и така наречената суха мъгла. И едното, и другото представляват напълване с озон или ароматна течност в затворен автомобил за 30-40 минути.

Само това спасява от миризмата на чесън в устата

Чесънът е един от най-полезните зеленчуци, които успяват да ни предпазят от редица грипни заболявания. Колкото по-често го поднасяме на...

Ефектът на озонирането се счита за по-ефективен, тъй като озонът, за разлика от пръсканата течност с аромат, не маскира, а неутрализира неприятните миризми заедно с бактерии, вируси и спори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com