Отървете се от възпалените венци с тези натурални средства!

6024
Отървете се от възпалените венци с тези натурални средства!
Снимка: iStock/Guliver

Страдате ли от възпаление на венците? Когато микробите и бактериите се натрупват в устата, можем да изпитаме някои състояния като кухини, пародонтални заболявания и / или възпалени венци. Гингивит е често срещано заболяване, което включва възпаление на областта на венците и  може да доведе до тежки кръвоизливи или дискомфорт. Ако не се лекува навреме, ситуацията може да се влоши и да се превърне в по-сериозно заболяване известно като пародонтит, което може да доведе до загуба на зъб.

В тази статия  ще открием домашните лекарства за възпалени венци, които ще ви помогнат да имате перфектна и здрава усмивка.

 1. Лимон

Изключително ефективно домашно лекарство за възпалени венци е лимонът, тъй като той е плод, който съдържа противовъзпалителни, но и антисептични свойства, което ще ни помогне да намалим отока и да намалим дискомфорта. За да се възползвате от лечебните свойства на лимона най-доброто нещо, което трябва да направите е да смесите сока на половин лимон с вода, да го загреете малко, докато забележите че е топъл, и след това да направите вода за уста. Можете да повторите тази процедура 2 или 3 пъти на ден и малко по малко ще забележите разликата.

2. Чай

Можете също така да се възползвате от чая, който пиете редовно, тъй като таниновата киселина с която се образува, действа като естествен антисептик, който успява да дезинфекцира района и да ускори заздравяването му. Освен това, ако смесим тези ползи с тези от меда, който има антибактериални свойства, ще можем да създадем много ефективно и перфектно решение за борба с инфекцията.

За това ще трябва само да приготвим чаена торбичка, като поставим вода да ври с торбичката за около 10 минути. След това ще трябва да изчакаме водата да се охлади и ще добавим една чаена лъжичка мед. Когато видим, че е с топла температура, ще нанесем чайната вода в областта на венците с помощта на памучен тампон. Опитайте се да направите това средство след измиване на зъбите, за да постигнете по-голям ефект.

3. Лют пипер

И накрая, друго средство за възпаление на венците е лют червен пипер. Съставка пълна с ползи за нашето здраве и също е показана за лечение на орални проблеми. Пиперът стимулира кръвообращението във венците причинявайки изхвърляне на бактериите, които трудно могат да бъдат елиминирани с други методи като вода за уста или паста за зъби.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 17 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 17 април /валутен калкулатор/

7 съвета за разведряване на настроението в мрачен и облачен ден

5 дестинации, където има огромна вероятност да ви оберат

Тази отвара от розмарин ще направи и най-сухата коса блестяща

Тази маска за лице против бръчки с жълтък е истински хит през пролетта

Как се почиства запушена цедка на кафемашина?

Кои са най-известните участници в Първата българска легия?

Каква е била традиционната българска закуска в миналото?

Каква е основната разлика между белка и златка?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com