Памела Андерсън ще се бори срещу лова на делфини

33433
Памела Андерсън ще се бори срещу лова на делфини
Снимка: Getty Images / Guliver

Канадската актриса Памела Андерсън, която отдавна захвърли знаменития си червен бански костюм и прегърна каузата в защита на животните, се възпротиви на традиционния лов на делфини на Фарьорските острови, предаде БТА, цитирайки Франс прес.

За да се противопостави на това "архаично кръвопролитие", по определението на някои неправителствени организации, звездата ще бъде там следващата седмица. Във вторник, 29 юли, тя ще даде пресконференция и ще се срещне с екипи, сформирани от НПО Sea Sheperd и фондацията на Брижит Бардо, които са инициатори на нова кампания в защита на делфините.

В Перу използват делфини за стръв за лов на акули

Хиляди делфини са убивани на тихоокеанския бряг на Перу, за да бъдат използвани като стръв за лов на акули, въпреки, че практиката е за...

Ловът на делфини, стара традиция, забранена от местните власти на архипелага, намиращ се между Исландия и Шотландия, се състои в прогонване на т. нар. делфини "пилоти" към заливите, след което от плажната ивица те биват улавяни с въжета с куки и убивани хладнокръвно. Според данни на Sea Sheperd близо 1500 делфини биват унищожавани по този жесток начин всяка година.

В четвъртък, 24 юли, Брижит Бардо се обърна с писмо към датския министър на риболова Дан Йоргенсен (бел. ред. - Фарьорските острови са датски протекторат) с молба да упражни влиянието си върху местните власти и да "осъди най-голямото масово убийство на  морски бозайници в Европа". 500 активисти на Sea Sheperd и фондацията на Бардо сформират наземни и морски екипи, които, снабдени с моторни лодки и един кораб, ще патрулират в района до октомври с цел да откриват делфините и да ги отдалечават от крайбрежието.

Властите на архипелага твърдят, че делфиновото месо е необходима храна за местното население, аргумент отхвърлян от  НПО, които заявяват, че повишеното съдържание на олово в организма на делфините прави месото им негодно за консумация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com