Пет неща, на които могат да се дължат проблемите ви със стомаха

2697
Пет неща, на които могат да се дължат проблемите ви със стомаха
Снимка: iStock/Guliver

Много хора в България имат проблеми със стомаха и корема, но не си обръщат внимание. В даден момент това повлиява на техния начин на живот, защото се усеща постоянна тежест и липса на комфорт. В тази статия ще разгледаме най-честите причини, които са фактор при стомашните проблеми. Вижте кои са те:

Не дъвчете храната добре

Много хора се хранят бързо и не дъвчат храната си достатъчно добре. Малко от тях осъзнават какъв потенциален проблем е това. Стомахът се натоварва прекомерно, а отделно от това има опасност да се задавите с по-голяма хапка. Хранете се бавно и спокойно, дъвчете храната си добре и преглъщайте. Допълнителен проблем е, че хората, които ядат бързо пият вода или други течности докато се хранят, а това не бива да се прави. 

Храната, която елиминира мазнините на корема

Да се отървете от мазнините по корема не е просто козметично желание, то е необходимо за по-добро здраве. Това е една от най-опасните з...

Непоносимост към храни

Друго нещо, което може да не осъзнавате е, че имате непоносимост към храни. В последните години много хора развиха алергии към глутен и лактоза, но има непоносимости, които не са по-малко приятни. Например, такова нещо може да бъдат пикантните храни или тези, които съдържат много мазнина. 

Нередовно хранене

Нередовното хранене е една от водещите причини за проблеми със стомаха, които сами си причинявате. Пиете ли кафе на гладно сутрин? А фреш? Това е много вреден навик, който трябва да ограничите. От друга страна голям проблем е, че много хора не ядат нищо цял ден и след това приключват с обилна вечеря преди лягане. Това няма да ви докара нищо добро. 

Как да се спасим от синдрома на подутия стомах?

Голяма част от хората имат един общ проблем - синдромът на подутия стомах. Той се изразява в усещане за постоянна тежест в корема и усе...

Липсата на разнообразно хранене

Не може да ядете бургери всеки ден в продължение на няколко месеца и да си мислите, че няма да имате стомашни проблеми. Нужно е да имате разнообразно меню, което включва супи, салати и готвени ястия. Може да избягвате пържените храни и тези, които са с много мазнина или захар, но все пак не е лошо да ги включвате в менюто си периодично. Стига да не прекалявате с тях, разбира се. Ако имате нужда от специална диета се обърнете към специалист диетолог. 

Хронични проблеми

Колкото и да е неприятно, понякога имаме хронични стомашни проблеми. Ако се опитате да ограничите всичко, което мислите, че дразни корема ви и проблемите продължават, задължително вижте специалист. Ние препоръчваме да направите това в самото начало, за да избегнете всякакви съмнения и задълбочаване на проблема. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com