Пет типа емоционална интимност, които влияят на любовния живот

5637
Пет типа емоционална интимност, които влияят на любовния живот
Снимка: Thinkstock

Емоционалната интелигентност е важен елемент от всяка връзка. 

1. Емоционална близост

Това е най-добрият и най-подходящ тип интимност, необходим за романтична връзка. Емоционалната близост е свързана със свързването на ума и чувствата ви заедно с партньора ви. Всичко е свързано с споделянето на вашия опит с партньора ви.  Емоционалната интимност е фазата или видът на интимност, в която вие признавате партньора си такъв, какъвто е той или тя, без никакви резерви и дефекти и където смятате партньора си преди всичко друго. На това ниво, винаги когато има опасност, първият човек, за когото се сетите, е вашият партньор.

Нещата, от които трябва да се освободиш емоционално

За да сме здрави, е нужно не само да се освободим от излишните килограми. Емоционалният товар, който носим, може да ни разболее много п...

2. Физическа близост

Този тип произлиза от общуването и гледането на хората около вас и е най-често срещаната форма на интимност. Във връзките стигате до фазата на физическа интимност, след като разберете чувствата и отношението на партньора си. Това ниво на интимност включва, но не се ограничава до, спане с партньора си, както и други форми на физически контакт, като например държане за ръце, гушкане и прегръдка.

3. Интелектуална близост

Този жизненоважен тип интимност е от решаващо значение в живота на повечето двойки, приятелство или партньорство и е фокусиран върху споделянето на вашите мисли и мнения относно нещата, които ви интересуват най-много. Това включва споделяне на интелектуални мисли и идеи с вашия партньор чрез дискусии, които могат да бъдат или лекомислени, или невероятно сериозни. Връзката, която ви свързва заедно, се подсилва, докато се занимавате с психическо упражняване на мислите си един с друг. Това може да включва и мозъчна атака с партньора ви за решаване на уместни въпроси и проблеми или закачлив обмен на информация като любимите ви песни, филми и стихотворения.

Кои органи страдат от негативните емоции

Казват, че всички болести идват от главата. Лекарите са разбрали това още в древни времена. Днес съвременната медицина насочва внимание...

4. Духовна близост

Духовната близост може да се разглежда като център, от който се проектират всички други видове интимност. Това идва от това да сме заедно, да се молим един за друг и да се молим заедно на едно и също място за поклонение.

5. Развлекателна близост

Много двойки се стремят да достигнат точката, в която намират голямо количество комфорт и радост в съвместните развлекателни дейности. Това може да е форма на спорт на закрито или на открито, ходене на кино, отправяне към парка, за да се отпуснете, тръгване на поход или нещо подобно. Когато инвестирате време, участвайки в развлекателни дейности и споделяйки общи интереси, оценявате цялото си време заедно повече от всякога.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com