Полезни чайове, с които се отслабва лесно

28340
Полезни чайове, с които се отслабва лесно
Снимка: Myriams-Fotos / Pixabay

Мечтали ли сте да отслабнете без досадни и изтощителни диети – просто като пиете чай? Приятната новина в случая е, че има мечти, които се сбъдват. Да, това е възможно! Съществуват здравословни чайове, ускоряващи обмяната на веществата, а това помага в борбата с наднорменото тегло. Плюс това, като пиете билкови чайове, вие не само отслабвате - но и получавате допълнителни ползи за здравето си.

В борбата с наднормените килограми е важно не само това, което похапвате, но и и какво пиете. Особено е актуално това с настъпването на студеното време, когато ви влече да изпиете нещо съгряващо и вкусно.

1. Улун („Тъмен дракон“)

Според различни изследвания този китайски чай е по-добър за отслабване дори от зеления. Изгарянето на мазнините се засилва, а нивото на холестерола спада. 

Запарка от чай „улун“ се залива с кипяща вода, стои 3-4 минути. Прецежда се, добавяте подсладител по ваш вкус. Можете да пиете чаша горещ чай между дневните хранения.

2. Мента

Чаят от мента улеснява храносмилането, а изгарянето на повече калории е гарантирано. Уханието на мента овладява апетита и потиска желанието за захар. 

Залейте с вряла вода една шепа сушени ментови листа. Оставете да киснат 20 минути и прецедете. По желание се добавя подсладител. Чаша горещ ментов чай ​​след вечеря може да убие желанието за десерт.

3. Джинджифилов чай

Джинджифилът е продукт номер едно за хората, които имат желание за отслабване. В джинджифиловия корен се съдържат етерични масла, които правят метаболизма по-интензивен и подпомагат разграждането на мазнините. А чаят от джинджифил помага още и за потискане на апетита!

Приготвянето на джинджифилов чай за отслабване е много просто: вземете неголям обелен корен и го нарежете на тънки ивици. Заливате с гореща вода, прибавяте чаена лъжичка сок от лимон и малко мед, според вкуса ви. Оставя се за 10-15 минути - готово! Между другото, чаят от джинджифил помага и при настинки.

4. Шипка

Чаят от шипки е добре познат в България. Той има важното свойство да притъпява чувството за глад. Полезно е да го пиете около 20 минути преди хранене, тогава определено ще ядете по-малко. Освен това, шипката съдържа много витамин С, усилва имунната система, смъква нивото на холестерола в кръвта.

5. Матча

Този японски чай е любимец на американските диетолози, които напоследък проявяват голям интерес към въпросната напитка – известно е, че затлъстяването е сериозен проблем за Щатите. Чаят „матча“ включва завидно количество витамини и хранителни вещества, понижава нивата на холестерола в кръвта, а също така е мощен натурален антиоксидант.

6. Масала

Чудните здравословни ползи на чая от борови иглички

Чаят от борови иглички се смята за еликсир на дълголетието, носещ много здраве и забавящ процеса на стареене. Редовната консумация на ч...

Това е индийска напитка с пикантен вкус, която ромага в борбата с натрупаните килограми. Чаят „масала“ с мляко е и много ободряващ, затова може спокойно да замените с него сутрешното си кафе.

Второ, масалата подобрява храносмилането, а значи и отслабването.

И трето, което е особено актуално: този полезен и здравословен чай подсилва имунитета.

Приготвя се лесно: масала на прах се смесва с мляко и гореща вода. Можете по желание да добавите подправки – особено подходящ е кардамонът. Самата напитка е доста засищаща и намалява апетита.      

7. Зелен чай

Защо е важно да пием чай от шипка?

Чаят от шипка е един от най-старите в народната медицина. Можем да си го приготвим от плодовете, които ражда храстът. Няма значение как...

Именно в зеления чай се съдържат катехините, които спомагат разграждането на мазнините. Разбира се, това е валидно само за натуралния листен чай без изкуствени ароматизатори.

Зеленият чай помага за премахване на излишните течности от организма, което означава, че много скоро ще видите резултата на кантара.

8. Коприва

Друг чай, който помага за обуздаване на апетита, се прави от копривени листа. Заливате една супена лъжица листа от коприва с вряла вода (1 чаша), оставяте за един час, прецеждате. Копривата съдържа редица важни елементи – магнезий, фосфор, калий, но най-вече желязо. Освен, че ви помага да се чувствате по-малко гладни, този чай е полезен и за кръвоносните съдове - затова не пренебрегвайте тази бабина рецепта!

9. Офика

Кои 10 билки ще ви помогнат да укрепите организма си през зимата

Трябва да се грижим за укрепването на имунитета целогодишно, но зимният период е най-предразполагащ към настинки и вируси. Открай време...

Шепа плодове на офика може да се смесят с шипки. Стрийте този микс на кашица, залейте една супена лъжица от нея с 0.5 л вряла вода и оставете за 15 минути.

Пие се 3-4 пъти на ден между храненията - по половин чаша. Този метод ще ви улесни да намалите апетита си и да контролирате колко си похапвате.

10. Къпина

Чаят, приготвен от сухи къпинови листа, за разлика от повечето подобни напитки, почти няма противопоказания; ако се оплаквате от стомашен дискомфорт или гастрит, тогава е по-добре да изберете него. Залейте с вряла вода една чаена лъжичка листа от къпина и оставете да се запарят за 20 минути.

По-добре е да го пиете два пъти на ден и на празен стомах, защото чаят ще отслаби апетита ви и определено не ще искате да поглъщате големи порции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com