Правете тези неща, за да изглеждат дрехите ви по-дълго новички

1516
Правете тези неща, за да изглеждат дрехите ви по-дълго новички
Снимка: wilhei / Pixabay

Качествените дрехи от известни брандове, луксозните и изпипани кройки прибавят стил и класа към визията и повишават самочувствието. Модните аутфити обаче са скъпа придобивка, която коства значителна част от семейния бюджет.

Растящите цени на качествените дрехи карат много хора да се замислят как да съхранят своята модна придобивка като нова възможно най-дълго време. Събрали сме за вас съвети, които ще ви помогнат да носите своите любими артикули по-дълго, запазвайки цветовете и материите им непокътнати.

1. Намалете градусите при пране

Прането на твърде високи градуси съсипва тъканите. Перете на възможно най-ниската температура, ако дрехите са без петна. В случай на петна третирайте ги с подходящ препарат и едва след това изперете в машината. Не пропускайте да тествате препарата в част от дрехата, която остава скрита, за да се уверите, че той не уврежда и не обезцветява тъканта.

2. Качествена перална машина

Перете любимите си дрехи на ръка, ако не притежавате качествена машина. Евтините модели могат да увредят деликатните тъкани. Предпочитайте модели с диамантен барабан, програми за фини тъкани, изпиране със студена вода, интелигентни технологии – всичко това ще съхрани вашите дрехи като нови по-дълго.

6 грешки, които съсипват дрехите при пране

Имате ли проблем с дрехите? Взели сте чисто нови и те не след дълго време са захабени? Е, това най-вероятно се дължи на неправилно пран...

3. Не смесвайте цветовете

Ако сте закупили нов артикул, за който не сте сигурни дали пуска цвят по време на пране, не го пускайте в машината с останалите дрехи. Нека първото изпиране винаги е ръчно или само с дрехи в същия цвят. Винаги съществува вероятност дрехата да пусне при първо пране и да съсипе любимите ви аутфити.

4. Купете си машинка за мъхчета

Дрехите изглеждат захабени, стари и евтини, ако по тях има мъхчета и стърчащи конци. Изрежете конците внимателно с фина ножица, а мъхчетата изчистете нежно със специалната машинка. Пуловерът става като нов.

5. Следвайте инструкциите на производителя

8 грешки, които съсипват дрехите ви в гардероба

Често дрехите след пране и престой в гардероба не изглеждат толкова добре, колкото искате да бъдат. Ситуацията е неприятна, но и управл...

Научете какво означават знаците върху етикета от производителя. Те не са поставени случайно, а помагат да изберете подходящата програма, грижа, да разберете може ли да перете артикула или за него е допустимо единствено химическо чистене. Винаги спазвайте стриктно тези инструкции.

6. Сушете легнали дрехите от материи, подлежащи на разтягане и развисване

Ако си позволите да изперете на ръка палтото от вълна, то в никакъв случай не го сушете в машина. Поставете го легнало върху сушилника, без да изстисквате, опънете нежно така, че да няма намачкани части и оставете да изсъхне. В случай, че го изстисквате, мачкате или сушите на простора, твърде вероятно е да го съсипете, тъканта да провисне. Същото важи и за плетени дрехи.

7. Правилният препарат

Задължително перете цветните дрехи с препарат за цветно пране, както и белите и черните с подходящия и предназначен за тях. Не мислете, че това е просто търговски трик и че няма проблем да изперете червените рокли с прах за бяло пране. Последното ще доведе до избеляването им.

Грижите, които трябва да положим, за да запазим цвета на дрехите

Любимите ни дрехи са част от личната ни история. Да си спомняме с какво сме били облечени в деня, в който важни неща са ни се случили, ...

8. Естествено съхнене

Избягвайте центрофугата и сушилнята, когато имате възможност да оставите дрехите да изсъхнат естествено.

9. Правилно простиране

Светлите тъкани и особено белите може да простирате на слънце, те стават по-бели, изсушени от лъчите му. Цветните и особено черните не трябва да съхнат под директните слънчеви лъчи. Обърнете ги с гърбовете навън.

Ето и съвети как можете бързо да освежите дрехите в гардероба.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com