Презервативи стимулират сексуална възбуда и пазят от ХИВ

6176
Презервативи стимулират сексуална възбуда и пазят от ХИВ

Учените от тексаския университет A&M и техни колеги са планирали да пуснат през 2016 г. презервативи от хидрогел, които според тях допринасят за повишено сексуално удоволствие, съобщава BBC Newsday.

Също така новите презервативи по-ефективно от латексовите предотвратяват разпространението на ХИВ. Тези ефекти са постигнати благодарение на добавяне на хидрогел със специален антиоксидант. Той повишава активността на невромедиаторите и като следствие – чувствителността на свързаните със сексуалното удовлетворение нервни окончания.

Презерватив, убиващ ХИВ -вируса, ще се появи на пазара до месеци

Презервативът VivaGel на австралийската компания "Старфарма" е 99,9 процента ефективен при деактивиране на ХИВ-вируса, на херпеса и на...

Ако презервативът се скъса, същото съединение не позволява на ХИВ да се разпространява извън неговите предели, тъй като потиска репликацията (възпроизводството) му. Бариерният контрацептив трябва да излезе на пазара през 2016 година, стойността му ще бъде около 1 долар.

В момента за производство на презервативи се изполва латекс, който може значително да снижи удоволствието от секса. Това води дотам, че половите партньори нерядко отказват да използват презервативи, с което се подлагат на риск от зараза с опасни болести, включително ХИВ.

В европейските страни през 2015 г. са регистрирани около 142 000 нови носители на ХИВ. В Русия разпространението на заболяването има епидемичен характер – около 1% от населението на страната (повече от 1,4 млн. души) се явяват носители на ХИВ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com