При болки в ушите - пробвайте тези бабини рецепти

70258
При болки в ушите - пробвайте тези бабини рецепти
Снимка: iStock

Всеки, който някога е страдал от болка в ушите, знае, че това не е забавно! Болката в ушите може да бъде причинена от много различни, на пръв поглед несвързани фактори. За щастие можете да го облекчите с естествени методи у дома, използвани някога от нашите баби - по-долу ще представим няколко от тях. 

Естествени и домашни средства за облекчаване на болката в ушите

Имаме добра новина за страдащите от болки в ушите. Има няколко ефективни домашни средства за облекчаване на дискомфорта и досадната болка. Много от тях се използват успешно от години и се препоръчват от лекарите (а ние имаме по целия свят) като първа линия на защита в борбата срещу болки в ушите.

- Прилагайте топли и студени компреси. Някои хора препоръчват да се редуват двата метода на всеки 10 или 15 минути. Ако използвате електрически възглавници трябва да сте сигурни, че няма да заспите, докато са включени. Ако използвате студени или ледени компреси, винаги ги увивайте в слой плат, така че никога да не ги прилагате директно върху кожата си. Компресите са най-ефективни, когато ги поставите под ухото.

- В случай на външен отит, си струва да смесите ябълков оцет с изопропилов алкохол в равни пропорции. Поставете няколко капки от тази смес в ухото си, изчакайте няколко минути и след това изплакнете ухото си. Доказано е, че нефилтрираният ябълков оцет има лечебни и антибактериални свойства, убивайки много видове вредни бактерии и възстановявайки рН на ушния канал. Това лекарство няма да облекчи болката в ухото напълно, но поради своите антибактериални свойства, си струва да се използва заедно с традиционните лечения на отит .

- Водородният пероксид се използва от години в търговските капки за уши. Ако го разреждате на равни части с вода, можете да използвате получената смес за да разбиете и отстраните внимателно ушната кал. Просто капнете няколко капки в ухото си, оставете го за няколко минути и след това изплакнете с чиста вода.

- За да облекчите болезненото високо налягане в ушите, опитайте да дъвчете дъвка или да смучете бонбони. Тези дейности намаляват налягането, което се натрупва в евстахиевите тръби между средното ухо и задната стена на носа и гърлото. Този метод е особено полезен при промени във височината, например когато летите със самолет или шофирате кола в планински терен. В такива случаи поглъщането на слюнка също ще помогне.

- Можете да използвате топъл зехтин, за да омекотите ушната кал - но не по-топъл от телесната ви температура, за да избегнете изгаряне от вътрешната страна на ухото. 

- Променете позицията си за сън, като повдигнете малко главата и торса си, вместо да лежите изцяло на гръб или отстрани. По този начин можете да подобрите качеството на съня си, докато болката в ушите ви отшуми.

Когато се използват разумно, тези методи ще помогнат за облекчаване на болезнените симптоми. В случай на по-сериозни симптоми е абсолютно необходимо да се консултирате с общопрактикуващ лекар или УНГ специалист. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Носил го е най-богатият на борда на Титаник: Продадоха златен часовник с история (ВИДЕО)

Ягодите - дразнят ли стомаха или не?

Къде се намира международното летище „Бен Гурион“?

Как да изберем перфектното агнешко месо

Как да познаем истинските сребърни прибори, а не посребрените?

Новите топ 10 признака на истинската любов

На кого е кръстено международното летище в Мюнхен?

Ето как да пръскате спрея за нос: тайна, която може би не знаете

Името на кого носи международното летище в Атина?

Как трябва да се варят великденските яйца?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com