Причини за смяна на вертикални щрангове

442
Причини за смяна на вертикални щрангове
Снимка: Actualno.com

Има наистина много причини за смяна на вертикални щрангове. Остарелите метални тръби в сгради над 35 години амортизират, а това води до повишени сметки за вода, течове, наводнения, влошено качество на водата и прочие. В тази статия решихме да пишем повече по темата, защото все още има хора, които не желаят да сменят старите си тръби, без да мислят за рисковете.

Нужна ли е смяна на вертикални щрангове?

Много хора живущи в стари сгради преминаха през смяна на вертикални щрангове, тъй като съзнават, че тези тръби крият различни опасности. По-високите сметки за топла вода са само една от причините да смените тръбите у дома си, но освен това, ще подобрите качеството на водата и ще се предпазите от течове. Не на последно място ще защитите вашите съседи от наводнения.

Старите метални щрангове корозират и това е причина за влошаване качеството на водата. Тя става неприложима и носи вреди за потребителите. В същото време, вертикалните тръби минават през всички етажи. Ако една тръба се спука, то тогава водата започва да се стича надолу, а това води до влага и наводнения. Често съкооператорите трябва да покриват подобен вид щети.

Вярно е, че има хора, които нямат средства за смяна на вертикални щрангове. Те обаче трябва да помислят за това възможно най-рано и да заделят някой лев, с който да разрешат проблема. Ако не го направят после може да им се наложи да плащат на своите съседи за разрушителната сила на влагата, която е дошла след спукана тръба. Водейки се от горното, мислете с една идея напред.

Какво представляват новите вертикални щрангове?

Ако все пак се съгласите на смяна на вертикални щрангове, то тогава трябва да имате предвид, че новите полипропиленови тръби са значително по-издръжливи. Те ще изкарат десетки години, без да променят външния си вид, без да се спукат и да създават други проблеми. Не е наложително да повтаряте ремонта, защото съвременните вертикални щрангове са значително по-надеждни.

Ясно е, че всичко написано тук, трябва да бъде обяснено и от домоуправителя на входа. Той е човекът, който да убеди живущите в необходимостта от подмяна на щрангове. Ако го направи и всички са съгласни, ремонтът ще мине за възможно най-кратък срок от време и ще бъде успешен.

Заключителни думи

В тази публикация споделихме ред причини, заради които си заслужава да пристъпите към смяна на вертикални щрангове в София. Направихме го, защото искаме ВиК системата в сградата ви да работи изрядно и да не ви създава главоболия. Надяваме се, че сме успели да ви помогнем с написаното.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко дълго могат да се съхраняват боядисаните яйца

Пожелания за Гергьовден

Гергьовден 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Как сe приготвя традиционната питка за Гергьовден?

На кои държави е покровител Свети Георги?

Внимание: Тези хора не трябва да ядат домати

Диетолог: 4 храни, на които трябва да кажете "НЕ"

Как да игнорираме хората, които ни дразнят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com