Придайте уют и хармония на вашия дом с избор на правилния килим

1824
Придайте уют и хармония на вашия дом с избор на правилния килим
Снимка: https://pixabay.com/bg/

Атмосферата на жилищното пространство, комфорта и топлината на интериора се създават от различни неща.

Килимите, които по неизвестни причини се смятат от мнозина за остарели и непрактични "прахоуловители", играят една от основните роли в създаването на комфортен и уютен дом.

Това се усеща особено през зимата, когато меките и пухкави килими придават топлина на дома, компенсирайки нейния дефицит, който се усеща остро извън стените на огнището.

Как да поправите килим, когато домашният ви любимец го е унищожил?

Как да изберем килим?

Има няколко критерия за избор на килими. Първо, винаги е необходимо да се вземе предвид мястото, на което ще бъде постлан. На второ място се взема предвид цялостният стил на интериора на стаята. Трето, от какъв материал е изтъкан килимът. И накрая, какви емоции и усещания предизвиква.

Според състава си килимите биват естествени, синтетични и полусинтетични. Най-често срещаният естествен материал за килими е вълната. Вълнените килими имат много предимства пред продуктите с добавка на изкуствени влакна. Те са екологични и практични, допринасят за поддържането на здравословен микроклимат в помещението, тъй като абсорбират излишната влага и я освобождават, когато въздухът изсъхне, и задържат топлината перфектно.

Ефективни трикове за бързо и лесно почистване на килим

Единственият недостатък, който естествените килими имат, е високата цена. Колко струва един килим се определя не само от вида на суровината, но и от вида и сложността на работата.

Евтините килими могат са от синтетика. Те са достъпни за абсолютно всяка категория от населението.

За спалнята са подходящи килими от всякакви успокояващи цветове и неутрални шарки. Тъй като тази стая обикновено не се използва активно, можете да си купите рошав или саксонски килим. За разлика от детската стая, където трябва да изберете плътни килими на неплъзгаща се основа от полиамид или изцяло естествена вълна. Цветът на килимите в детската стая може да бъде много разнообразен. Основното е, че не добавя прекомерна пъстрота към интериора, която бързо уморява и дразни психиката.

Хитър трик за бързо почистване на килими със сода

Когато избирате килим за хола, не забравяйте, че предназначението му е не само за семейни празници, но и за приемане на гости. Затова трябва да се съсредоточите както върху интериора на стаята, така и върху цветовете и качеството на килима. Продукт с богато украсени странни шарки ще изглежда хармонично само ако в хола има обикновени мебели. Желателно е материала на продукта да има средна дължина. Той е оптимален и за редовно почистване, и за създаване на комфорт, и за подчертаване на стила. В допълнение, средната дължина на косъма е устойчива на абразия и лесно възстановява първоначалната си форма.

Килимът в коридора трябва да бъде избран преди всичко от съображенията на собственика за практичност. Защото той ще трябва да издържа на летен прах, мръсотия извън сезона и мокри зимни обувки с остатъци от реагенти за размразяване. Ето защо не трябва дори да мислите за някакви деликатни и елегантни продукти. Най-добре е да изберете килими без мъх - ракита или филц или продукти от кокосови влакна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво се прави със старото яйце от Великден?

Колко пъти трябва да втаса тестото за козунака, за да е мек и пухкав

Как да сварим яйца за Великден?

Колко време се варят яйца за Великден?

Стихотворение за 2 май 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 2 май 2024

Таро хороскоп за 2 май 2024

Често сънувате едно и също нещо или имате кошмари? Експерти споделят ценни съвети за сънищата

Боядисване на яйца 2024 г.: Легенди, вярвания, техники и обичаи

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 2 май /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Какво се прави със старото яйце от Великден?
Какво се прави със старото яйце от Великден?

По традиция първото яйце за Великден се боядисва в червено и се оставя пред иконата у дома. Яйцето трябва да остане там до следващия Великден да закриля...